Notes cu Self – Myanmar | cu Sori Tigăeru | premiera eseului video, fotografii și povești din călătorie

0

17 ianuarie 2017, orele 19.00, la Journey Pub (Str. George Enescu nr. 25, in Piata Romana)

FB: https://www.facebook.com/events/653491678194639/

notes-to-self-myanmar

Pe 17 ianuarie 2017, ora 19:00 la Journey Pub & More, Sori Țigăeru povesteşte despre călătoria ei in Myanmar şi despre răspunsurile pe care i le-a oferit, cuprinse în eseul video „Notes to Self – Myanmar”.

Va fi o seară cu proiecție video, fotografii și povești despre o călătorie autentică și revelatoare.

Myanmar-ul a stat ascuns, undeva în sud-estul Asiei, vreme de 50 de ani, sub un aprig regim de dictatură militară. Recenta deschidere a fostei Birmania către occident i-a permis autoarei să descopere cele 54 de milioane de suflete pline de speranţă şi s-a lăsat atrasă de nobleţea şi de gingăşia lor. 135 de etnii, cu propriile lor cutume şi dialecte.

A simţit nevoia să documenteze modul lor de viaţă. Aşa a aflat despre cele 16 etnii care împrejmuiesc lacul Inle, cea mai mare comunitate lacustră din Myanmar, emblematicele grădini plutitoare pe straturi de alge şi atelierele de ţesături din fibră de lotus. Majoritatea resurselor provin din activitatea de pe lac, fie că pescuiesc, confecţionează materiale sau primesc turiştiti în casele lor lacustre.
A descoperit şi cămpia Baganului, locul cu cea mai mare densitate de temple budiste, pagode şi stupe din lume, multe datănd înca din secolele XI – XII.

Oamenii de aici şi-au dorit libertatea, iar acum şi-o asumă. Nu sunt cu nimic mai prejos decat alţii, iar gingăşia şi căldura cu care au inconjurat-o, au apropiat-o emoţional de ei şi de modul lor de viaţă.

Participarea la eveniment se face pe bază de donație sugerată de 15 lei Toate fondurile reprezintă susținerea producţiei scurtmetrajului.

Locuri: în limita a 100 persoane
Rezervări: 0752 285 286

Parteneri media: MyanMarvels, Orasul Vorbeste – RRC, Radio Guerrilla, Bookblog.ro, Transformator, Filme-carti.ro, Imagerie, RomaniaPozitiva.ro, UrbanThings

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.