Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noiembrie CULTOURal. Tur Pietonal Caritabil

0

Pe 19 Noiembrie , Asociația Cultour vă invită să descoperiți poveștile și misterul de altădată al Bucureștiului și Centrului Vechi în cadrul turului caritabil ”Noiembrie CULTOURal” care are are drept cauză îmbunătățirea condiției de viață a persoanelor cu dizabilitați.

Ne dorim să aducem un impact în societate și să ajutăm cât mai mult. De aceea, ne-am gândit ca în luna Noiembrie să organizăm acest tur caritabil alături de Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și să încercăm să dăm înapoi măcar puțin celor care au mai multă nevoie de ajutor.

Organizația Suedeză a fost înființată în 1992 de organizația Individuell Manniskohjalp din Suedia și oferă servicii sociale copiilor și tinerilor cu dizabilitați severe și asociate precum și vârstnicilor cu venituri reduse din București. De peste două decenii, aceștia lucrează cu copiii/tinerii cu dizabilități pentru a le oferi o viață mai frumoasă, condiții decente în care să traiasca și să își dezvolte abilități noi de viață independentă.

Banii strânsi anul trecut, în cadrul turului caritabil anual, au fost folosiți pentru a schimba o parte din saltelele care erau foarte degradate și denivelate și nu mai permiteau o poziție corporală corectă pentru tineri pe parcusul orelor de odihnă. De asemenea, tot cu donațiile de la participanți, au fost schimbate o parte din piesele de mobilier utilizate în căminele organizației.

Anul acesta, toate donațiile vor fi folosite pentru a înlocui electrocasnicele deteriorate din centrele organizației.

19 Noiembrie este ziua magică pentru turul nostru caritabil, dar dacă nu puteți ajunge la 11.30 la punctul de întâlnire, colegii noștri de la Bucharest Walkabout free tours vă așteaptă cu mare drag să luați parte la tururile caritabile organizate de ei, în limba engleză.

noiembrie-cultoural

Tururile în limba engleză au loc în următoarele zile:

19 noiembrie de la 15.00

26 noiembrie de la 10.30

Vă mulțumim si vă așteptăm și anul acesta alături de noi!

***Toate fondurile strânse vor fi direcționate în scop caritabil și oricine dorește să susțină inițiativa poate contribui cu o donație la final de tur sau în contul organizației.

Punct de întâlnire: Parcul Unirii, lângă ceas.

Cum puteți participa?

Sunteți așteptați să vă alăturați grupului la fața locului, dar avem și un formular online în care vă puteți înregistra. Acest lucru nu este obligatoriu, dar ne ajută foarte mult la pregătirea materialelor logistice necesare. Pentru întrebări, ne ezitați să ne contactați la: info@asociatia-cultour.ro

Cine sunt ghizii?

Echipa Asociației Cultour este formată din ghizi pasionați de oraș și de oameni mereu deschiși să afle mai multe informații. Echipa noastră dorește să împărtășască tuturor curioșilor cât mai multe despre București.

De ce facem aceste tururi gratuite?

Dezvoltarea acestor trasee este o continuare a proiectelor Asociației Cultour destinate inițial turiștilor și își propune să aducă descoperirea urbană și istoria mai aproape de sufletul oamenilor, fie localnici, fie oaspeți. Echipa noastră are ca scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor. De asemenea desfășurăm tururi gratuite și activitați de descoperire urbană în limba română cu diferite ocazii și tematici.

Durata: aproximativ 2 ore.

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele noastre urmăriți-ne pe:

WEBSITE / FACEBOOK

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.