Noi oportunităţi de învăţare pentru profesori şi elevi: IMPACT se extinde

0

Fundaţia Noi Orizonturi anunţă deschiderea de noi Cluburi IMPACT în România! Profesorii ce îşi doresc să se implice în educaţia tinerilor şi în afara orelor de clasă, prin intermediul programului internaţional IMPACT, pot trimite aplicaţia de înscriere până în data 19 octombrie 2014. Detalii despre înscriere şi beneficiile programului: www.noi-orizonturi/vreauimpact 

web 2_blu 1200x900

În cadrul acestei campanii vor fi deschise peste 20 de Cluburi de Iniţiativă pentru tineri IMPACT, în 11 judeţe din România: Iaşi, Neamţ, Bucureşti – Ilfov, Călăraşi, Galaţi, Constanţa, Brasov, Cluj, Hunedoara, Mehedinţi, Vrancea.

Iniţiativa face parte din proiectul „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”. Acest proiect este finanţat cu suma de 74.630 EURO, prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

În urma deschiderii celor peste 20 de Cluburi IMPACT, 300 de copii şi tineri cu vârste între 12 şi 18 ani vor avea ocazia să îşi dezvolte abilităţi de lucru în echipă şi comunicare, să devină mai responsabili şi implicaţi în comunitate. În plus, 60 de profesori îşi vor dezvolta abilităţi şi cunoştinţe din sfera cetăţeniei active. Toate acestea vor fi realizate printr-un proces continuu de învăţare, ce implică întâlniri săptămânale cu activităţi de dezvoltare personală şi implementarea de proiecte care să ajute comunitatea.

Ne propunem să susţinem activitatea noilor Cluburi IMPACT, astfel încât, până în martie 2016, acestea să realizeze peste 60 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii, cu un total de peste 12.000 de beneficiari. Proiectele IMPACT cuprind teme sociale, precum strângeri de fonduri pentru ajutarea familiilor nevoiaşe, dar şi teme din sfera educaţiei, ecologiei, de advocacy şi antreprenoriat social.

În cadrul programului IMPACT, profesorii participă la un program susţinut de Ministerul Educaţiei Naţionale şi au oportunitatea de a lucra într-un cadru liber cu elevii lor, experimentând metodele educaţiei nonformale, ce pot fi aplicate cu succes şi la orele de clasă. Pentru a afla toate beneficiile acestui program şi pentru înscriere, profesorii pot accesa www.noi-orizoturi.ro/vreauimpact

Tot în aceeaşi perioadă, derulăm şi proiectul „Conectează-te la comunitate!”, prin care ne dorim deschiderea altor noi 10 Cluburi IMPACT în România. Acest proiect este de asemenea finanţat prin Granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 74.039 Euro.

Pentru informaţii suplimentare:
Cătălina Rentea
Manager de Proiect
E-mail: catalina_rentea@noi-orizonturi.ro
Telefon: 0726 730 312

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.