Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noi întreprinderi sociale și locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități

0

Proiectul Alianța pentru dezvoltarea economiei sociale” –
noi întreprinderi sociale, calificare profesională și locuri de muncă
pentru persoanele cu dizabilități din România
                                                                                        

Fundația Motivation România a desfășurat marți, 14 mai 2013, în București, conferința de închidere a proiectului strategic ”Alianța pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de „Fundația Alături de Voi” în parteneriat cu Direcția Generală Protecția Persoanelor cu Handicap – MMFPSPV, Fundația Motivation România, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași și Cooperativa Socială Il Poliedro, Italia.

În cadrul evenimentului, Fundația Motivation România a prezentat rezultatele proiectului național, a inițiat o dezbatere pe tema angajării persoanelor cu dizabilități și a prezentat modelele de economie socială pe care le-a dezvoltat până în prezent.

Proiectul național, în valoare de 18.409.996 lei, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.1 Dezvoltarea Economiei Sociale. Acesta a avut ca obiectiv promovarea structurilor economiei sociale ca instrumente flexibile și durabile pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă la nivel naţional pentru persoanele supuse riscului de excluziune socială.

Dintre rezultatele importante menționăm:
dezvoltarea a patru unități protejate – structuri de economie socială cu locația în Iași, Constanța, Târgu Mureș și Ilfov, București care au creat 74 de locuri de muncă, din care 35 pentru tineri cu dizabilități, aceștia având activitate în domeniile: croitorie, legătorie manuală, arhivare, tipografie, artizanat, pictură, serigrafie și confecționare lumânări decorative;

formarea și calificarea profesională a 276 de tineri cu dizabilități, proveniți din centre de plasament și din familii sărace, în domenii precum – IT, legătorie manuală, artizanat, pictură, croitorie, confecționare lumânări decorative și antreprenoriat social;

dezvoltarea competențelor în domeniul economiei sociale în rândul a 975 de specialiști prin facilitarea participării acestora la cursuri de formare, vizite de studiu, participarea la două ediții ale Târgului Unităților Protejate, consultanță și sprijin prin intermediul celor patru centre de resurse în domeniul economiei sociale;

dezvoltarea de instrumente resursă în domeniu – cercetarea ”Politici, practici și tendințe în economia socială în România și în Uniunea Europeană în ansamblu”, manualul de proceduri și modele de bună practică ”Experiențe de Economie Socială”, centrul de resurse on-line www.ropes.ro, platforma de prezentare și licitații www.unitatiprotejate.ro, magazinul on-line cu servicii și produse realizate în unitățile protejate ale Fundației Alături de Voi www.utildeco.ro, filmul de prezentare a parcursului de dezvoltare a unităților protejate și o campanie media națională de promovare a rezultatelor proiectului, ce va fi derulată în luna mai.

sigla motivation romania 2010

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.