Nocturna Bibliotecilor 26-27 septembrie 2014

0

Biblioteca Naţională în Nocturna Bibliotecilor

26-27 septembrie 2014

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în intervalul orar 18:00-02:00, Biblioteca Naţională a României va participa la o nouă ediţie a Nocturnei Bibliotecilor.

afis nocturna final

Pornind de la tema Carte & joc, vor fi organizate evenimente pentru publicul de toate vârstele, atât la sediul Bibliotecii Naţionale din Bd. Unirii nr. 22, Bucureşti, cât şi la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, filială a Bibliotecii Naţionale.

Vă invităm să exploraţi, până târziu în noapte, biblioteca de pe malul Dâmboviţei. Veţi (re)descoperi în spaţiile Bibliotecii Naţionale evenimente diverse şi atractive precum: ateliere de benzi desenate, origami, facepainting şi papier mâché, spectacole de muzică şi teatru, filme inspirate de cărţi şi biblioteci.

Într-un  hol „bine ascuns”, s-a construit, special pentru această ocazie, prima casă din cărţi ale colecţiilor Bibliotecii Naţionale, casă care îşi aşteaptă vizitatorii pe tot parcursul serii.

În cadrul Nocturnei, vom lansa o discuţie despre cât de important este ca publicul să-şi cunoască bibliotecile. Vom fi ghidaţi în acest demers de experienţa de căutător de povești prin biblioteci a scriitorului şi publicistului Radu Paraschivescu, unul dintre autorii primei cărți dedicate bibliotecilor publice din România, „Căutătorii de Poveşti”, care va oferi, la final, autografe celor prezenţi. Cei care preţuiesc cărţile şi înţeleg importanţa lor sunt invitaţi să doneze cărţi în limba română bibliotecilor din Republica Moldova, prin proiectul Cărţi peste Prut / dăruieşte o carte românească bibliotecilor rurale din Republica Moldova (www.cartipesteprut.ro).

Pentru cei mai temerari şi mai tenace exploratori ai bibliotecii, am pregătit premii şi surprize. Pe tot parcursul evenimentului, cei care îşi vor face permis la Biblioteca Naţională vor fi premiaţi (permisul este gratuit şi se eliberează pe loc).

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia propune publicului, începând cu ora 20:00, vizionarea în premieră a filmului Biblioteca Batthyaneum sub semnul ştiinţei, sub semnul credinţei.

Realizat în colaborare cu Alba TV, filmul  va fi proiectat pe clădirea bibliotecii şi va fi urmat de o dezbatere pe tema Biblioteci din Cetatea Alba Carolina.

Iniţiat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), proiectul Nocturna Bibliotecilor va fi derulat, în acest an, simultan în biblioteci din ţară şi din Republica Moldova.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează