Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nocturna Bibliotecilor 26-27 septembrie 2014

0

Biblioteca Naţională în Nocturna Bibliotecilor

26-27 septembrie 2014

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în intervalul orar 18:00-02:00, Biblioteca Naţională a României va participa la o nouă ediţie a Nocturnei Bibliotecilor.

afis nocturna final

Pornind de la tema Carte & joc, vor fi organizate evenimente pentru publicul de toate vârstele, atât la sediul Bibliotecii Naţionale din Bd. Unirii nr. 22, Bucureşti, cât şi la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, filială a Bibliotecii Naţionale.

Vă invităm să exploraţi, până târziu în noapte, biblioteca de pe malul Dâmboviţei. Veţi (re)descoperi în spaţiile Bibliotecii Naţionale evenimente diverse şi atractive precum: ateliere de benzi desenate, origami, facepainting şi papier mâché, spectacole de muzică şi teatru, filme inspirate de cărţi şi biblioteci.

Într-un  hol „bine ascuns”, s-a construit, special pentru această ocazie, prima casă din cărţi ale colecţiilor Bibliotecii Naţionale, casă care îşi aşteaptă vizitatorii pe tot parcursul serii.

În cadrul Nocturnei, vom lansa o discuţie despre cât de important este ca publicul să-şi cunoască bibliotecile. Vom fi ghidaţi în acest demers de experienţa de căutător de povești prin biblioteci a scriitorului şi publicistului Radu Paraschivescu, unul dintre autorii primei cărți dedicate bibliotecilor publice din România, „Căutătorii de Poveşti”, care va oferi, la final, autografe celor prezenţi. Cei care preţuiesc cărţile şi înţeleg importanţa lor sunt invitaţi să doneze cărţi în limba română bibliotecilor din Republica Moldova, prin proiectul Cărţi peste Prut / dăruieşte o carte românească bibliotecilor rurale din Republica Moldova (www.cartipesteprut.ro).

Pentru cei mai temerari şi mai tenace exploratori ai bibliotecii, am pregătit premii şi surprize. Pe tot parcursul evenimentului, cei care îşi vor face permis la Biblioteca Naţională vor fi premiaţi (permisul este gratuit şi se eliberează pe loc).

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia propune publicului, începând cu ora 20:00, vizionarea în premieră a filmului Biblioteca Batthyaneum sub semnul ştiinţei, sub semnul credinţei.

Realizat în colaborare cu Alba TV, filmul  va fi proiectat pe clădirea bibliotecii şi va fi urmat de o dezbatere pe tema Biblioteci din Cetatea Alba Carolina.

Iniţiat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), proiectul Nocturna Bibliotecilor va fi derulat, în acest an, simultan în biblioteci din ţară şi din Republica Moldova.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.