Noaptea Sânzienelor, un eveniment-spectacol organizat de Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor”

0

Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” celebrează tradițiile din Noaptea de Sânziene printr-un eveniment ce va avea loc marți, 23 iunie, de la ora 19.00, în bulevardul Poligrafiei, nr. 4. Asociate solstițiului de vară, Sânzienele sunt în tradiția populară, zânele vesele ale belșugului, ale cântecului și dansului și trebuie sărbătorite cum se cuvine pentru a nu se transforma în zâne rele.

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, evenimentul „Noaptea de Sânziene” se transformă într-un spațiu fantastic al muzicii, teatrului, baletului reunind totodată expoziții de ii, fotografie, pictură.

ILUSTRATIE sanziene

“În fiecare an, Asociația Culturală „Patrimoniu pentru viitor” organizează sărbătoarea de Sânziene cu gândul că păstrarea tradițiilor este o condiție importantă pentru a ne dezvolta, respectând rădăcinile și autenticitatea. Am ales „Noaptea de Sânziene” pentru că este una dintre sărbătorile locale legate de multe alte culturi ale lumii, plină de sens, magie și bucurie”, a declarat Georgiana Pogonaru, Președintele Asociației Culturale „Patrimoniu pentru Viitor”.

Publicul este invitat la un eveniment-spectacol din programul căruia se disting:

  • Concert Maria Răducanu, acompaniată de pianistul german Niko Meinhold;
  • Fragment al piesei „Paravan. Două telefoane”, autor și regizor: Matei Lucaci Grunberg (premiul I la Gala Tânărului Actor);
  • Duet din „Fantoma de la Opera” cu Irina Baiant şi Adrian Nour, Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” ;
  • Dans interpretat de „Sânzienele mici”, eleve ale Şcolii de Balet „Jaqueline”.

Expozițiile de ii ale Valentinei Vidrașcu, de fotografie a lui Iulian Ignat, de reinterpretare a scaunului tradițional românesc „Lana pentru Photoliu”, de instalație ale artiștilor Daiana Savopol și Daniel Buzduga și de pictura inspirată de „Noaptea de Sânziene”, precum și atelierul pentru copii completează atmosfera fantastică pregătită pentru întâmpinarea Sânzienelor.

Printre susținătorii evenimentului se numără:

Veranda Mall Obor, Fundaţia UTI, Garanti Bank, Sanador, Uni Credit, Lafarge, Romanian Center for Sustainable Management, Amset Prodexim, Privileg Catering, didactic.ro, Luxten, DC Communication, Magic Holiday, Aqua Carpatica, Radio România Cultural, Viva, Romantic FM și alții.

Despre Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor”

Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” este o organizație non-profit, care continuă activitățile Asociației „Prietenii Muzeelor Minovici”, înființate în 2005. Asociația își propune să sprijine prin cai și mijloace diverse, pe plan intern și internațional, cunoașterea patrimoniul cultural material și imaterial din România și să îl pună în valoare.

Printre proiectele de succes ale Asociației se numără: finanțarea proiectului tehnic de consolidare a clădirii “Vila cu Clopoţei”, restaurarea acoperișului Muzeului de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnica-Minovici”, 6 ediții ale „Nopții de Sânziene”, lansarea tehnologiei QR code în trei muzee din România, restaurarea unor piese de mobilier și pictură, dar și alte proiecte de educație.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează