Noaptea Sânzienelor, un eveniment-spectacol organizat de Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor”

0

Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” celebrează tradițiile din Noaptea de Sânziene printr-un eveniment ce va avea loc marți, 23 iunie, de la ora 19.00, în bulevardul Poligrafiei, nr. 4. Asociate solstițiului de vară, Sânzienele sunt în tradiția populară, zânele vesele ale belșugului, ale cântecului și dansului și trebuie sărbătorite cum se cuvine pentru a nu se transforma în zâne rele.

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, evenimentul „Noaptea de Sânziene” se transformă într-un spațiu fantastic al muzicii, teatrului, baletului reunind totodată expoziții de ii, fotografie, pictură.

ILUSTRATIE sanziene

“În fiecare an, Asociația Culturală „Patrimoniu pentru viitor” organizează sărbătoarea de Sânziene cu gândul că păstrarea tradițiilor este o condiție importantă pentru a ne dezvolta, respectând rădăcinile și autenticitatea. Am ales „Noaptea de Sânziene” pentru că este una dintre sărbătorile locale legate de multe alte culturi ale lumii, plină de sens, magie și bucurie”, a declarat Georgiana Pogonaru, Președintele Asociației Culturale „Patrimoniu pentru Viitor”.

Publicul este invitat la un eveniment-spectacol din programul căruia se disting:

  • Concert Maria Răducanu, acompaniată de pianistul german Niko Meinhold;
  • Fragment al piesei „Paravan. Două telefoane”, autor și regizor: Matei Lucaci Grunberg (premiul I la Gala Tânărului Actor);
  • Duet din „Fantoma de la Opera” cu Irina Baiant şi Adrian Nour, Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” ;
  • Dans interpretat de „Sânzienele mici”, eleve ale Şcolii de Balet „Jaqueline”.

Expozițiile de ii ale Valentinei Vidrașcu, de fotografie a lui Iulian Ignat, de reinterpretare a scaunului tradițional românesc „Lana pentru Photoliu”, de instalație ale artiștilor Daiana Savopol și Daniel Buzduga și de pictura inspirată de „Noaptea de Sânziene”, precum și atelierul pentru copii completează atmosfera fantastică pregătită pentru întâmpinarea Sânzienelor.

Printre susținătorii evenimentului se numără:

Veranda Mall Obor, Fundaţia UTI, Garanti Bank, Sanador, Uni Credit, Lafarge, Romanian Center for Sustainable Management, Amset Prodexim, Privileg Catering, didactic.ro, Luxten, DC Communication, Magic Holiday, Aqua Carpatica, Radio România Cultural, Viva, Romantic FM și alții.

Despre Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor”

Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” este o organizație non-profit, care continuă activitățile Asociației „Prietenii Muzeelor Minovici”, înființate în 2005. Asociația își propune să sprijine prin cai și mijloace diverse, pe plan intern și internațional, cunoașterea patrimoniul cultural material și imaterial din România și să îl pună în valoare.

Printre proiectele de succes ale Asociației se numără: finanțarea proiectului tehnic de consolidare a clădirii “Vila cu Clopoţei”, restaurarea acoperișului Muzeului de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnica-Minovici”, 6 ediții ale „Nopții de Sânziene”, lansarea tehnologiei QR code în trei muzee din România, restaurarea unor piese de mobilier și pictură, dar și alte proiecte de educație.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează