Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noaptea Muzeelor revine la MNAR sâmbătă, 12 iunie 2021!

0

Muzeul Național de Artă al României anunță participarea la acest eveniment prin deschiderea a trei spații, ce vor putea fi vizitate gratuit, sâmbătă, 12 iunie a.c. în intervaul orar 16.00 – 00.00 (ultima intrare fiind la ora 23.00).

Vizitatorii vor putea parcurge expoziția Călătoriile lui Iser, în Sălile Kretzulescu din corpul central al MNAR (Calea Victoriei), cu intrare din str. Valter Mărăcineanu. Aici, vor descoperi 66 de lucrări în tempera, guașă și ulei, din patrimoniul MNAR și din colecțiile Iser și Moise Weinberg păstrate la Muzeul Colecțiilor de Artă. Acestea prezintă peisaje din Dobrogea, Orientul apropiat, Franța, și Spania, unele dintre lucrări fiind expuse acum pentru prima dată.

Publicul „călător” al Nopții Muzeelor este invitat și în expoziția Shaping Design. Together – recent deschisă la sediul central al MNAR din Calea Victoriei și realizată împreună cu Cartierul Creativ, parte a Romanian Design Week 2021. Exoziția prezintă piese de design românesc contemporan, sub semnături cunoscute și prototipurile unor obiecte-suvenir proiectate pentru MNAR. Accesul în expoziție se va face din str. Știrbei Vodă nr. 1-3.

Noaptea Muzeelor focalizează la Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei nr. 111, asupra uneia dintre cele mai spectaculoase colecții, Elena şi Anastase Simu cu lucrări de artă românească și europeană.

Cu această ocazie, încurajăm publicul să viziteze expozițiile de anul acesta respectând regulile de distanțare socială, cu răbdare și purtând mască în interior.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.