Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noaptea Muzeelor la Opera Comică pentru Copii

0

Opera Comică pentru Copii, se alătură, pentru al șaselea an, inițiativei globale „Noaptea Muzeelor” (12 iunie) și le oferă experiențe unice și memorabile spectatorilor săi, indiferent de vârstă! Între orele 19:00 și 24:00, toți cei care vor păși pragul Operei Comice pentru Copii vor porni la fiecare sfert de oră în tururi ghidate prin clădire.

Pe traseu îi vor aștepta acvarii cu pești exotici, o expoziție de costume de la Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, o mini expoziție de ceramică a copiilor de la Atelierele „Micul Artist”, iar periplul este presărat cu momente muzicale și coregrafice. La final, copiii sunt așteptați în Grădina cu Fluturi, unde se vor putea bucura de o atmosferă exotică, cu fluturi vii printre care spectatorii se pot plimba liberi. Participarea în tur este gratuită, iar atracțiile din Grădina OCC vor avea un program prelungit cu această ocazie, fiind disponibile publicului până la miezul nopții.

Ultimele zile de înscrieri la ediția de vară a Atelierelor „Micul Artist”

Înscrierile la prima ediție de vară a Atelierelor „Micul Artist” se desfășoară până pe 18 iunie, prin intermediul formularului disponibil pe site-ul OCC (bit.ly/atelieredevara), iar plata este de 25 lei/ora de curs, în total 250 de lei. Pe lângă cele șase ateliere noi – Dezvoltare Personală, Atelierul Emoțiilor, Actorie, Muzică Electronică, Dans Modern și Inițiere în Șah – copiii vor putea frecventa în continuare cursurile atelierelor de cor, balet, actorie, dans contemporan, zumba, benzi desenate, oratorie, street dance, pantomimă, step, comunicare, fotografie, astronomie, scriere creativă, ceramică, dezbateri și filosofie.

Weekend cu „Don Quijote” în Sala Mare, „Viața lui Mozart” la Căsuța din Copac și filme în aer liber

Baletul „Don Quijote”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, este titlul care se va juca în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii pe 12 și 13 iunie. Cavalerul rătăcitor, Don Quijote, a fascinat generații la rând, timp de patru secole, cu aventurile lui incredibile. Iubirea este cea care învinge și de această dată, iar Don Quijote este eroul care contribuie la fericirea tinerilor îndrăgostiți, Basil și Quiteria.

Tot în acest weekend, copiii sunt așteptați la două reprezentații în aer liber ale concertului lecție „Viața lui Mozart”, susținut pe scena de la Căsuța din Copac, în incinta OCC, la ora 10:00, sâmbătă și duminică. Bilete cu doar 10 lei sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Pe lângă spectacolele din stagiune, Sala Mare găzduiește și producții cinematografice de seară iubite de cei mici. Astfel, programul proiecțiilor din acest sfârșit de săptămână include următoarele titluri: „Ralph rupe netu’” (11 iunie, ora 19), „Garfield” (11 iunie, ora 21, în aer liber, în funcție de condițiile meteo), „Christopher Robin și Winnie de Pluș” (12 iunie, ora 19), „E.T. Extraterestrul” (12 iunie, ora 21, în aer liber, în funcție de condițiile meteo), „Incredibilii 2” (13 iunie, ora 19) și „Horton hears a who!” (13 iunie, ora 21, în aer liber, în funcție de condițiile meteo).

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.