Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noaptea muzeelor la Muzeul Naţional de Artă al României

0

Brâncoveanu@MNaR

Noaptea muzeelor la Muzeul Naţional de Artă al României

Sâmbătă, 17 mai 2014

În acest an la MNAR cea de-a 10 ediţie a Nopţii Muzeelor va fi dedicată Anului Brâncoveanu, prin deschiderea în nocturnă a Galeriei de Artă Veche Românească (intrare liberă în intervalul orar 19.00-04.30). De-a lungul celor zece săli ale galeriei, o serie de lucrări special selectate compun un traseu care oferă informaţii despre arta brâncovenească, în contextul culturii medievale din Ţările Române.

Cu acest prilej, la parterul Galeriei Naţionale este inaugurată expoziţia Călători prin manuscris, care aduce în prim-plan un liturghier brâncovenesc, cu o bogată decoraţie pictată, presupus a fi aparţinut chiar voievodului martir. Printr-o scenografie atent construită vizitatorii vor parcurge un labirint alcătuit din filele manuscrisului reproduse la scară mare, la capătul căruia va fi expus preţiosul obiect.

 image description

De la ora 22.00, în curtea muzeului are loc performance-ul FANTOMA. In memoriam 1914, susţinut de participanţii la atelierele de desen organizate în cadrul expoziţiei “Otto Dix. O lume în ruine” de către Goethe-Institut Bucureşti şi Fokus pe Germană, coordonate de artistul Hans-Georg Mann.

Tot în curtea muzeului, vizitatorii pot viziona, începând cu ora 21.00, documentarele transmise de Digi Life: “Maiestria hârtiei”, despre artişti geniali, matematicieni şi oameni de ştiinţă care reinventează tradiţiile japoneze ale împăturirii hârtiei, şi “Interviuri cu artişti”, despre gânduri, provocări, pasiuni şi bucurii ce stau la baza creaţiei lumii.

Program sâmbătă, 17 mai:

–            11.00 – 19.00: vor fi putea fi vizitate cu tarif normal expoziţia temporară “Otto Dix – O lume în ruine” (sălile Kretzulescu), dar şi muzeele-satelit: Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady.

În acest interval orar galeriile permanente ale muzeului sunt închise.

–         19.00 – 04.30: vor putea fi vizitate în regim de gratuitate Galeria de Artă Veche Românească şi expoziţia Călători prin manuscris deschisă la parterul Galeriei Naţionale.

În acest interval orar Galeria de Artă Europeană şi Galeria de Artă Românească Modernă sunt închise.

Program duminică, 18 mai:

– 11.00 – 19.00: în cadrul Zilei Internaţionale a Muzeelor vor putea fi vizitate în regim de gratuitate expoziţia temporară “Otto Dix – O lume în ruine” (sălile Kretzulescu), dar şi muzeele-satelit: Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady.

În acest interval de vizitare galeriile permanente ale muzeului sunt închise.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.