Noaptea muzeelor la Muzeul Naţional de Artă al României

0

Brâncoveanu@MNaR

Noaptea muzeelor la Muzeul Naţional de Artă al României

Sâmbătă, 17 mai 2014

În acest an la MNAR cea de-a 10 ediţie a Nopţii Muzeelor va fi dedicată Anului Brâncoveanu, prin deschiderea în nocturnă a Galeriei de Artă Veche Românească (intrare liberă în intervalul orar 19.00-04.30). De-a lungul celor zece săli ale galeriei, o serie de lucrări special selectate compun un traseu care oferă informaţii despre arta brâncovenească, în contextul culturii medievale din Ţările Române.

Cu acest prilej, la parterul Galeriei Naţionale este inaugurată expoziţia Călători prin manuscris, care aduce în prim-plan un liturghier brâncovenesc, cu o bogată decoraţie pictată, presupus a fi aparţinut chiar voievodului martir. Printr-o scenografie atent construită vizitatorii vor parcurge un labirint alcătuit din filele manuscrisului reproduse la scară mare, la capătul căruia va fi expus preţiosul obiect.

 image description

De la ora 22.00, în curtea muzeului are loc performance-ul FANTOMA. In memoriam 1914, susţinut de participanţii la atelierele de desen organizate în cadrul expoziţiei “Otto Dix. O lume în ruine” de către Goethe-Institut Bucureşti şi Fokus pe Germană, coordonate de artistul Hans-Georg Mann.

Tot în curtea muzeului, vizitatorii pot viziona, începând cu ora 21.00, documentarele transmise de Digi Life: “Maiestria hârtiei”, despre artişti geniali, matematicieni şi oameni de ştiinţă care reinventează tradiţiile japoneze ale împăturirii hârtiei, şi “Interviuri cu artişti”, despre gânduri, provocări, pasiuni şi bucurii ce stau la baza creaţiei lumii.

Program sâmbătă, 17 mai:

–            11.00 – 19.00: vor fi putea fi vizitate cu tarif normal expoziţia temporară “Otto Dix – O lume în ruine” (sălile Kretzulescu), dar şi muzeele-satelit: Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady.

În acest interval orar galeriile permanente ale muzeului sunt închise.

–         19.00 – 04.30: vor putea fi vizitate în regim de gratuitate Galeria de Artă Veche Românească şi expoziţia Călători prin manuscris deschisă la parterul Galeriei Naţionale.

În acest interval orar Galeria de Artă Europeană şi Galeria de Artă Românească Modernă sunt închise.

Program duminică, 18 mai:

– 11.00 – 19.00: în cadrul Zilei Internaţionale a Muzeelor vor putea fi vizitate în regim de gratuitate expoziţia temporară “Otto Dix – O lume în ruine” (sălile Kretzulescu), dar şi muzeele-satelit: Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady.

În acest interval de vizitare galeriile permanente ale muzeului sunt închise.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează