Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noaptea de Sanziene la Muzeul National de Arta al Romaniei

0

Pe 23 iunie, Asociatia Culturala „Patrimoniu pentru Viitor” si Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sa petreceti noaptea magica a Sanzienelor in curtea de onoare a MNAR (Calea Victoriei nr. 49-53). Vor fi alaturi de noi Victor Rebengiuc, Irina Sarbu & Ethnotic Project, Liliana Iorgulescu, Mihaela Vosganian, Corul „Sound” condus de Voicu Popescu si multi altii.

In fiecare an, la vremea solstitiului de vara, sarbatorim din vechime venirea Sanzienelor, creaturi fantastice, ursitoare protectoare ale naturii, aducatoare de rod, leac si dragoste. Anul acesta sarbatoarea va sta sub semnul lui Brancusi. Cu siguranta artistul a cunoscut in satul sau gorjean magicul ritual al Sanzienelor, care si-a pus amprenta asupra creatiilor sale de mai tarziu Astfel, pe intreg parcursul serii veti putea admira lucrari create sau inspirate de Constantin Brancusi.

Programul evenimentului este urmatorul:

19.00 – 21.00 Vizitarea gratuita a Galeriei Nationale a MNAR, inclusiv sala 7 – Sala Brâncusi, deschisa vizitatorilor pana la ora 21.00.

19.30 – 21.00 Brancusi pe întelesul celor mici – ateliere si jocuri pentru copii 5+ propuse de Asociatia Da’DeCe: o mini-aventura prin muzeu, modelaj, impletit de coronite si citit de povesti romanesti. Copiii vor fi ghidati prin universul lui Brancusi din Galeria Nationala de catre un artist sculptor.

19.00 – 23.00 Vizitatea expozitiei Brancusi fotograf ce va cuprinde 12 fotografii din colectia Universitatii de Arta si Design din Cluj Napoca.

21.00 – 23.00:

· Sosirea alaiului Sanzienelor

· Cuvant despre “Cumintenia Pamantului”, cu Doina Lemny, attache de conservation la Centre Pompidou Musee National d’Art Moderne

· Concert de Ethno-Jazz cu Irina Sarbu & Ethnotic Project

· „Suflu”, coregrafie Liliana Iorgulescu, muzica Mihaela Vosganian

· Moment de poezie cu Victor Rebengiuc

· Brancusi in interpretarea tinerilor designeri romani Alina Gurgută si Ellida Toma, doctorande UNArte, sectia Moda, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Unda Popp

· Corul „Sound” condus de Voicu Popescu

· Intrarea se va face pe la poarta dinspre Ateneu, decorata cu flori de sanziene; poarta dinspre Biserica Kretzulescu va ramane închisa.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.