Noaptea de Sânziene la aniversarea ediției a X-a

0
  • Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” vă invită sâmbătă, 23 iunie, orele 19.00, să ne bucurăm împreună de tradiția străveche a începutului de vară.

  • Vino alături de noi la o sărbătoare cu muzică, expoziții, ateliere și povești, găzduită în grădina feerică de pe B-dul Poligrafiei nr. 4.

Sâmbătă, 23 iunie, începând cu orele 19.00, Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” te invită să petreci noaptea magică a Sânzienelor, în grădina din strada Poligrafiei nr. 4 (Administraţia Domeniului Public sector 1). Intrarea este liberă și orice asemănare cu o Sânziană albă sau galbenă este binevenită.

Anul acesta vom aniversa 10 ani de la organizarea primei ediții a „Nopții de Sânziene”. Programul serii cuprinde momente artistice cu: ansamblul „Violoncellissimo” (condus de Marin Cazacu), Ducu Bertzi & Friends, Tomma Alistar – live band, Daniela Nane și Alma Costin. Dansul Sânzienelor va fi susținut de Școala de Balet Jaqueline și Școala de Arte Victoria Art.

În completarea spectacolului, te vei bucura de expozițiile în aer liber aduse de Uniunea Arhitecților din România și de o colecție de fotografii și ilustrații – Lumea satului românesc de acum 100 de ani – de la istoricul Alin Ciupală. De asemenea, vei regăsi lucrări ale Otiliei Cadar și ale lui Cătălin Oancea, și un stand de carte prezentat de Ordinul Arhitecților din România – București. Copiii își vor exprima creativitatea în timpul atelierelor dedicate, toate într-un cadru de poveste.

În fiecare an, în preajma solstițiului de vară, calendarul marchează Sărbătoarea Sânzienelor care este legată de cultul recoltei, al vegetației și al fecundității.

În agitația noastră cotidiană, « Noaptea de Sânziene » este un popas care ne întoarce la natură și tradiții. E emoționant gândul că de aceeași sărbătoare se bucurau bunicii și străbunicii noștri și că astăzi, încă, ne putem întâlni cu Sânzienele în mijlocul orașului.” – Georgiana Pogonaru, Președinte al Asociației Culturale „Patrimoniu pentru Viitor”

Pentru că obiceiurile legate de Sânziene se pierd în negura timpurilor, Asociaţia şi-a propus reintegrarea acestei sărbători în cultura urbană. Prin toate acțiunile sale, Asociatia are ca scop păstrarea și promovarea moştenirii culturale românesti, a patrimoniului cultural naţional material şi imaterial.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.