Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noaptea de iunie în vers liber de jazz

0

Miercuri, 25 iunie, începând cu ora 19:00, în grădina J’ai Bistrot (Bucuresti, Calea Griviţei nr. 55) va avea loc Noaptea de iunie, a şasea ediţie a Nopţilor macedonskiene dedicate împlinirii a 160 de ani de la naşterea scriitorului Alexandru Macedonski.

nopti de iunie

Reluând un dialog simbolic cu boema culturală a secolului al XIX-lea, evenimentul va debuta cu un spectacol de lectură susţinut de actorul Bogdan Bran, după o selecţie de texte din opera unor scriitori precum Arhur Rimbaud, Paul Verlaine, Stéphane Mallarmé, Charles Baudelaire, Alexandru Macedonski.

Seara se va încheia printr-un recital susţinut de Jazzapella, unul dintre cele mai apreciate grupuri de jazz vocal autohton, care s-a făcut remarcat prin participarea la festivaluri internaţionale. Fie că vor cânta şansonete, jazz clasic, muzică din filme sau compoziţii proprii, cei cinci membri ai formaţiei promit depăşirea limitelor posibile pe care vocea umană le poate atinge.

unnamed

La Noaptea de iunie publicul va fi invitat să-l descopere pe Macedonski altfel decât l-au cunoscut la manual: ca autor care a făcut o pasiune pentru depăşirea limitelor literare, de această dată, prin compunerea de poeme cu vers liber.

Hinov este considerat primul poem scris în vers liber din literatura română; datând din anul 1879, este contemporan cu primele încercări de acest gen din Franţa şi Europa. După cum au scris istoricii literari, cu acelaşi poem începe epoca literaturii române moderne.

În calitate de gazde ale evenimentului, vor fi prezenţi Irina Macedonski, stră-strănepoata scriitorului Alexandru Macedonski şi Mihai – Daniel Gheorghe, poet şi exeget macedonskian.

J’ai Bistrot, Bogdan Bran, cât şi membrii grupului Jazzapella au acceptat să se alăture pro bono acestui proiect, iar intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Rezervări la numărul 031.426.20.47 – J’ai Bistrot

Despre Nopţile macedonskiene în 2014

Proiectul „Nopţilor…” se va relua lună de lună în 2014, de fiecare dată altfel, cu intenţia de a pune în legătură scriitori tineri sau consacraţi, artişti şi personalităţi creative care îşi doresc să contribuie la dezvoltarea unui context favorabil schimbului de idei. În cadrul „Nopţilor macedonskiene” vor fi organizate spectacole de lectură, concerte jazz şi serate literare, proiecţii şi dezbateri pe teme vaste întâlnite şi în preocupările scriitorului Alexandru Macedonski: înnoirea poeziei, literatură SF, cercetare ştiinţifică, estetică, scenariu de film, dramaturgie, teoria literaturii şi creative writing, management cultural.

Seria de evenimente „Nopţi macedonskiene” face parte din proiectul manifestărilor culturale iniţiate de Irina Macedonski pentru a marca împlinirea a 160 de ani de la naşterea scriitorului Alexandru Macedonski (1854 – 1920). Cele trei teme în spiritul cărora se vor realiza comunicările în 2014 sunt:

– „Scriitor reprezentativ pentru secolul al XIX-lea”

– „Scriitor european”

– „Scriitor inovator al culturii române”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.