Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noaptea Albă a Galeriilor prezintă expoziția Focus NAG

0

Noaptea Albă a Galeriilor prezintă expoziția Focus NAG

Cultura artist-run – critică, rezistență, evadare

curator: Igor Mocanu

05.10 – 05.11.2018

Expoziția focus NAG din acest an prezintă proiectul curatoriat de criticul de artă Igor Mocanu „Cultura artist-run – critică, rezistență, evadare”. Publicul este invitat să descopere un alt fel de istorie a instituțiilor create și conduse de artiști active în București și nu numai, care au avut o influență semnificativă în istoria culturii contemporane din România ultimilor douăzeci de ani. Expoziția va fi deschisă publicului timp de o lună de zile în spațiul Rezidenței BRD Scena9 care, în ultimele ediții ale Nopții Albe a Galeriilor, a devenit unul dintre principalele puncte pe harta acestui eveniment din București.

Luna octombrie va cuprinde conferințe, artist talk-uri, tururi ghidate și nu în ultimul rând programul educațional “Care-i faza cu arta contemporană?”, prin care dorim familiarizarea categoriilor mici de vârstă cu fenomenul culturii contemporane.

Proiectul special NAG Cultura artist-run – critică, rezistență, evadare, se desfășoară simultan în mai multe spații din București:

– Rezidența BRD Scena9 – locație principală pentru instituțiile Centrul pentru Analiza Artei [Centre for Art Analysis] (CAA) – Lia Perjovschi / Galeria Nouă – Aurora Kiraly / 2020 home gallery, începem, Școala Generală – Vlad Nancă / Paradis Garaj – Kunsthalle Batiștei – Claudiu Cobilanschi & Ștefan Tiron / Club Electroputere – Adrian Bojenoiu / Jumătatea Plină & Sâmbăta Sonoră – Anamaria Pravicencu & Octav Avramescu / Lorgean Thater – Jean-Lorin Sterian / Biroul de Cercetări Melodramatice – Alina Popa & Irina Gheorghe / Candidatura la Președinție – Ion Dumitrescu & Florin Flueraș / Geam Mat – Mihai Zgondoiu & Bogdan Rață / Muzeul Orb – Veda Popovici / deBufet – Mihai Cosma Gabriel & Nicu Ilfoveanu.

– Rezidența BRD Scena9 găzduiește, de asemenea, evenimentele:

6 octombrie, ora 18.00: „CAA și cultura artist-run din România postcomunistă”, discuție cu Dan Perjovschi

8 octombrie, ora 19.00: „Muzeul Orb”, artist-talk de Veda Popovici

25 octombrie: Lansare de carte lorgean theatre.

– A5 Studio Space – proiect: Muzeul Benzii Desenate –  Alexandru Ciubotariu

Muzeul Benzii Desenate este un proiect pilot dezvoltat de Alexandru Ciubotariu, care a avut un spațiu fizic doar în 2011 la MNAC, dar care continuă să existe sub formă de expoziții, conferințe, albume etc. Spațiul A5 Studio va oferi găzduire timp de o lună Muzeului Benzii Desenate în cadrul expoziției Cultura artist-run – critică, rezistență, evadare, curatoriată de Igor Mocanu.

– Alert Studio – Raluca Ilaria Demetrescu

Alert Studio itinerează expoziția THANK YOU FOR BUYING! A artistului Mihai Zgondoiu, curatoriată de Eugen Rădescu și deschisă în cadrul Contemporary Istanbul Art Fair în perioada 18 – 23 septembrie 2018. În cadrul proiectului Cultura artist-run – critică, rezistență, evadare, expoziția poate fi vizitată începând cu 05 octombrie 2018.

MACAZ – Bar Teatru Coop – Veda Popovici / Carolina Vozian

Pentru spațiul MACAZ – Bar Teatru Coop, curatorul a efectuat o selecție de evenimente diferite din programul instituției, pentru a evidenția modul de funcționare al acesteia, respectiv:

5 octombrie –  Spectacolul de teatru „Inegal” (Petro Ionescu și Raul Coldea) și Concertul „Toamna Manelelor ♕ cu Vasile Roland și Stelian Frunză” de la Buzău

9 octombrie – Cercul de film politic: Cinema politic latino-american

14 octombrie – Spectacolul de teatru „Lambada” (în colaborare cu Vârsta4 și Asociatia ADO)

31 octombrie – Seara FCDL (Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire)

SwitchLab – Dani Gherca, Nicu Ilfoveanu

SwitchLab prezintă expoziția artiștilor Andreea Bădală și Dani Gherca, A View on Voyeurism, care face parte din proiectul „Imaginary Beyond Reality” și care poate fi vizitată în zilele 18, 19 și 20 octombrie 2018.

Expozițiile focus NAG fac parte dintr-un program de producții speciale ale evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor.

Mai multe detalii în curând pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro

Vernisaj: Vineri 5 octombrie, 19:00 – 03:00 în cadrul programului NAG București

Programul de vizitare al expoziției:

Marți – Vineri, orele 16:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică, orele 13:00 – 20:00

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.