NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR / NAG#9 @ București, Vineri 24 Aprilie 2015

0

București, Vineri 24 Aprilie 2015, 19h00 – 04h00

Programul și harta NAG#9: www.noapteagaleriilor.ro 

În 24 aprilie 2015 Bucureștiul petrece o nouă Noapte Albă a Galeriilor!

Patruzeci de galerii și treizeci și două de spații alternative își vor deschide porțile în noaptea de 24 aprilie, oferind în buna tradiție a Nopții Albe a Galeriilor, un program dinamic de expoziții și evenimente dedicate artei contemporane.

Aflată la cea de-a noua ediție, Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair și susținut de Raiffeisen Bank, animă scena culturală locală, galeriile de artă, spațiile alternative și instituțiile culturale alcătuind împreună o nouă hartă a Bucureștiului, o rețea fluidă care se extinde de la o ediție la alta, incluzând noi spații și zone din oraș tot mai îndepărtate de centru. Astfel, cultura contemporană acționează nemijlocit, influențează structuri sociale, își asumă implicarea directă în schimbarea orașului, nu doar prin acțiuni pasagere, ci printr-o prezență consecventă și vie, dublată de responsabilitatea față de publicul vizat.Si în acest an vom invita publicul să parcurgă traseul galeriilor pe bicicletă, susținând încă o dată prezența în oraș a unor mijloace de transport cât mai putin invazive, atât pentru fluidizarea traficului urban, cât și pentru creșterea confortului în spațiul public.

 nag 9

Organizator: Asociația Ephemair 

Sponsor: Raiffeisen Bank 

Co-finanțator: ArcuB

Partener instituțional:  MNAC- Muzeul Național de Artă Contemporană

Partener juridic: Țuca, Zbârcea & Asociații

Parteneri: Corcova Roy & DâmboviceanuX Design ServicesMuzeul National George EnescuFabrik,MagheruOneMusette

Parteneri media: Europa FMTVRrevista ArtaUnrest / BucharestFeeder.roTV CityZeppelin, igloothe Re:art,weart

ECHIPA NAG#9

Manager eveniment & producător: Asociația Ephemair

Identitatea vizuală & web design NAG#9: Marwan Anbaky

Aplicație NAG#9: Alexandru Buta, Stefan Boicea

Traduceri: Mihaela Ghiță

Scurt istoric

La prima ediție a NAG din 2007 au participat douăsprezece galerii din București. Ediția a doua (2008) a reunit paisprezece spații. La cea de-a treia ediție, în 2009, numărul participanților s-a dublat, ajungându-se la douăzeci și opt de spații, iar în 2010 la patruzeci de spații. La a cincea ediție am extins acest eveniment și în Cluj, devenit în ultimii ani un centru cultural românesc cu o dezvoltare spectaculoasă, harta NAG a acestei prime ediții locale reunind douăsprezece spații. La aceeași ediție Bucureștiul a marcat pe harta sa cincizeci și patru de galerii și spații alternative. NAG#6 a prezentat publicului treizeci de galerii și spații alternative, iar în cadrul NAG#7, ediția din 2013, harta a cuprins cincizeci și patru de spații. Ediția NAG#8 din 23 mai 2014 a înregistrat cel mai mare numar de participanți prin prezența a peste șaptezeci de galerii și spații alternative. continuăm demersul de promovare a artei contemporane și încurajarea artiștilor români emergenți.

Organizator

Asociația Ephemair (www.ephemair.ro) își propune să dezvolte proiecte culturale destinate promovării artei contemporane românești și internaționale. De asemenea, Asociația Ephemair își asumă responsabilitatea socială și rolul educativ față de publicul tânăr, căruia încearcă să îi faciliteze accesul la cultura generației din care face parte, prin organizarea de evenimente culturale cât mai variate. Agenda Nopții Albe a Galeriilor va cuprinde, și în acest an, pe lângă programul propriu al participanților, o serie de expoziții și evenimente produse de către Asociația Ephemair. Astfel, fie prin intervenția în spații neconvenționale deja inaugurată în octombrie 2014 prin proiectul „Art on Display” , fie prin producția unor expoziții în spații de artă contemporană consacrate precum MNAC Anexa,continuăm demersul de promovare a artei contemporane și încurajarea artiștilor români emergenți.

Anul 2015 vine și cu o mare provocare pentru Asociația Ephemair:  oportunitatea de a produce și promova unul dintre cele două proiecte selectate să reprezinte România în cadrul celei de-a 56-a ediții a Bienalei de la Veneția. Astfel, prin proiectul curatoarei Diana Marincu intitulat “Inventând adevarul. Despre ficțiune și realitate” (www.inventingthetruth.com) care va prezenta publicului internațional lucrări ale artiștilor Michele Bressan, Carmen Dobre-Hametner, Alex Mirutziu, Lea Rasovszky, Ștefan Sava și Larisa Sitar, se continuă colaborarea cu Ephemair din cadrul celei de-a opta ediții a Nopții Albe a Galeriilor când am produs expoziția “Pasaj” (23 mai – 12 iulie 2014, MNAC Anexa).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.