Noapte de Sanziene cu jazz, muzica romaneasca veche si arta premiata intr-o gradina chic din Bucuresti

0

Noaptea de Sânziene la a IX a ediție

Sărbătoare urbană cu muzică românească veche, jazz, expoziții, ateliere și povești în gradina ADP Sector 1

Pe 23 iunie, Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” vă invită să petreceți noaptea magică a Sânzienelor în grădina Administrația Domeniului Public sector 1 (B-dul Poligrafiei nr. 4). Vor fi alături de noi trupa Trei parale, Mircea Vintilă, Luiza Zan & Iulian Pavelescu și Școala de Balet Jaqueline, ne vor spune povești Dr. Doina Ișfănoni și Irina Rădulescu, vom admira expoziții de patrimoniu, costum popular și ceramică și ne vom juca în ateliere pentru copiii de toate vârstele.

În fiecare an sărbătorim împreună, la vremea solstițiului de vară, venirea Sânzienelor. Este o sărbătoare de patrimoniu căreia vrem să-i oferim un viitor. Sânzienele sosesc cu daruri de leac, folos și dragoste și, așa cum ne-am obișnuit de 9 ani, cu o seară de bucurie și magie într-o grădină luminată feeric.

Sanziene in iarba

Vizitarea expozițiilor de patrimoniu din grădină:

  • Uniunea Arhitecților din România prezintă proiectul de conservare a Palatului Cultural din Blaj, câștigător al premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural 2017 / premiile Europa Nostra: http://www.europeanheritageawards.eu/winners/cultural-palace-blaj/;
  • Expoziție de fotografie, Arhitect Valentin Mandache – Case de epocă din București;
  • Colecția de costume populare Andreia Sachelia – Haina de Sărbătoare;
  • Expoziție de ceramică, Daniela Făiniș – Naturalia.
  • Expoziție de ceramică inspirată de cultura Cucuteni – Nicoleta și Ion Mitroi.

Să ne jucăm de-a Patrimoniu ateliere şi jocuri pentru copii 5+

Copiii sunt așteptați la o serie de ateliere unde, în și prin joacă, vor învăța despre patrimoniu. Împreună cu echipa educațională vor afla de căte feluri e patrimoniul, vor împleti coronițe de flori, vor construi clădiri și obiecte de patrimoniu în 3D, vor face vitralii pe calc și, nu în ultimul rând, vor descoperi primii pași de dansuri populare tradiționale.

Punct de reper: Casa Presei Libere

Sponsori: Prodplast, Romcolor, Catena, Amset Prodexim

Parteneri: Administrația Domeniului Public Sectorul 1, Uniunea Arhitecților din România, Flash Group, Privileg Catering, Magic Holiday, Sanador, Intuitext, Elicom, Azay, Școala de Balet Jaqueline, Case de epocă, Fru Fru, Universitatea Naţională de Arte din București.

Parteneri media: news.ro, Radio România Cultural

Vă aşteptăm cu drag!

Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor”

prietenii@patrimoniu-viitor.ro

https://www.facebook.com/PatrimoniuPentruViitor/

Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” (www.patrimoniu-viitor.ro) a luat fiinţă în 2005 la iniţiativa unui grup de iubitori ai artelor şi culturii. Cunoscută anterior sub numele de Prietenii Muzeelor Minovici, asociaţia şi-a extins activitatea pentru a cultiva respectul faţă de patrimoniul romanesc. Activităţile asociaţiei fac cunoscute istoria, diversitatea şi importanţa patrimoniului românesc pe plan local şi în afara graniţelor ţării şi sprijină muzeele din România. Asociaţia este membră a organizaţiei internaţionale Europa Nostra (www.europanostra.org). Noaptea de Sânziene este în 2017 la a noua ediţie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.