Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

NIVEA susține SOS Satele Copiilor România și sprijină proiectele de prevenire a separării copiilor de părinți

0

NIVEA a devenit de-a lungul timpului o parte din fiecare familie, iar din grijă pentru oameni susține programele Asociației SOS Satele Copiilor România pentru a dezvolta proiecte de prevenire a separării copiilor de părinți şi pentru a desfășura activităţi educaţionale şi de asistenţă socială. Pentru că au nevoie de atenție și sprijin emoțional, angajaţii NIVEA au adus magia în inimile copiilor şi au petrecut o seară alături de ei, în care s-au jucat şi au creat obiecte decorative în cadrul unui atelier creativ.

nivea-creme-editie-limitata_sos-satele-copiilor-1

Acţiunea face parte din programul de CSR al companiei pentru anul 2016, care a beneficiat de implicarea a trei dintre părinții bloggeri cei mai activi în social media. Claudia Știrbei, www.wowmom.ro, Ioana Chicet Macoveiciuc, www.printesaurbana.ro, și Dan Cruceru, www.taticool.eu,  au citit copiilor poveștile NIVEA Creme cu aventurile celor patru personaje fantastice: curajosul băiețel Leo, surioara sa, Mia, morocănosul Urechilă și Micuța Zână. Copiii au ascultat curioşi toate poveştile şi au călătorit în locuri minunate alături de prietenii lor urmărind filmuleţele de pe site-ul https://www.nivea.ro/nou-de-la-nivea/tales, iar Zâna şi Urechilă, animatorii evenimentului, i-au înveselit cu jocuri tematice, cântecele şi dansuri.

„Alături de bloggerii noştri colaboratori i-am introdus pe cei mici în lumea poveştilor fantastice NIVEA. Ne-am dorit să transformăm momentele petrecute împreună în amintiri de nepreţuit prin ascultarea poveştilor educative. În plus, NIVEA înseamnă grija pentru oameni şi timp de calitate petrecut alături de cei dragi. Este important pentru copii şi pentru noi toţi să credem în magia poveştilor şi să ne păstrăm sufletul de copil”,  declară Carmen Pavel, Marketing Manager, Beiersdorf România.

Cei mici s-au distrat împreună cu noii lor prieteni de la NIVEA şi au construit suporturi pentru instrumente de scris cu personajele preferate, Leo și Mia.

„Pentru copiii din familiile dezavantajate, sprijinite de asociația noastră, sesiunile de povești oferite de NIVEA au reprezentat bucurie pură. Aș vrea să le mulțumesc prietenilor de la NIVEA pentru tot ce fac pentru copiii de la SOS, dar și pentru cei din comunitățile defavorizate. Toți copiii au nevoie de interacțiune umană, de joc și povești pentru a avea încredere în ei și a fi fericiți. Iar echipa NIVEA exact asta le oferă”, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

Toate poveștile pot fi citite sau descărcate gratuit, în format PDF, de pe website-ul https://www.nivea.ro/nou-de-la-nivea/tales. În plus, copiii pot descoperi o serie de jocuri interactive, astfel încât vor alterna lectura cu distracția.

Despre NIVEA:

NIVEA este cea mai de încredere marcă de îngrijire a pielii, la nivel mondial*. Cu o istorie de peste 100 de ani, NIVEA reprezintă expresia inovaţiei şi calităţii superioare în sfera produselor destinate îngrijirii pielii, fiind unul dintre cele mai mari şi mai importante branduri globale.

Manifestând mereu grijă pentru oameni, NIVEA a ajuns să fie, de-a lungul timpului, mai mult decât o marcă de îngrijire personală, devenind parte din familie.

*Sursă: Euromonitor International Limited, NIVEA ca nume global de brand în categoriile: Îngrijirea Corpului, Îngrijirea Feţei şi Îngrijirea Mâinilor; în ceea ce priveşte valoarea de vânzare cu amănuntul, în 2012.

Despre SOS Satele Copiilor România:

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS) şi servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii, Centru de zi). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-6 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice. În acest moment, peste 1.000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15.000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS.

SOS Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi Cisnădie sunt acreditate şi licenţiate ca furnizor de servicii sociale conform legislaţiei în vigoare şi se adresează copiilor şi familiilor cu risc de abandon familial şi şcolar.

Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe www.sos-satelecopiilor.ro sau pe pagina de facebook – SOS Satele Copiilor România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.