Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Neymar Jr’s Five revine în 2017 și în România

0

Cea mai inedită competiție de fotbal 5-la-5 revine în forță și în 2017. Cea mai bună echipă din România ne va reprezenta la finala mondială din Brazilia, unde vor avea șansa să-l întâlnească pe Neymar Jr., cel care a pus pe picioare ideea acestui proiect.

Teams Hau Ca Bau and FC Banatu play the final game of Red Bull Neymar Junior's Five in Bucharest, Romania on April 4th, 2016.

Teams Hau Ca Bau and FC Banatu play the final game of Red Bull Neymar Junior’s Five in Bucharest, Romania on April 4th, 2016.

Neymar Jr a lansat a doua ediție a unui turneu de fotbal 5-la-5, care îi poartă semnătura, și a vorbit despre propriile sale speranțe și visuri, inclusiv despre posibilitatea de a activa într-o echipă din Statele Unite pe viitor. Neymar Jr’s Five a avut un impact major în 2016, anul său de debut, cu peste 65.000 de participanți din 47 de țări, printre care și România, care au aspirat la victorie în cel mai mare turneu de fotbal 5-la-5 din lume. Anul trecut, echipa Hau că Bau din Târgu Mureș a câștigat finala națională.

De data aceasta, va fi mai mare ca niciodată, cu 53 de țări participante și cu o schimbare în regulament care oferă șansa mai multor jucători să participe. Turneul este deschis echipelor formate din cinci, șase sau șapte jucători,inclusiv rezerve, cu vârsta între 16 și 25 de ani. Noutatea din acest an este faptul că doi dintre membrii echipei pot depăși vârsta de 25 de ani. Zeci de mii de jucători vor intra în competiție sperând că vor trece mai departe de calificările regionale, până în finala națională, respectiv în Finala Mondială de la Instituto Projeto Neymar Jr din Praia Grande, Brazilia. Neymar Jr însuși visează – la un succes mai mare cu FC Barcelona și cu echipa Braziliei în 2017, precum și la un viitor pe termen lung în țara care îl entuziasmează cel mai tare, Statele Unite ale Americii.

“Întotdeauna îmi voi dori liniște, sănătate și bucurie, pentru mine și prietenii mei,” a spus Neymar Jr când a fost întrebat despre aspirațiile sale. “Pe teren vreau să mă distrez la fel de mult și cât timp reușesc să fac asta, anul meu va fi unul bun.”

“În 2017 sper să câștig mai multe meciuri, mai multe titluri și să înscriu mai multe goluri – ca până acum. Vreau să continui să evoluez ca sportiv și să-mi ajut colegii pe teren, atât pe cei de la Barcelona, cât și pe cei din Brazilia.”

“Pe termen lung, dacă aș putea alege orice țară în care să joc, ar fi Statele Unite. Cultura de acolo este incredibilă și mă atrage cu adevărat, precum și orașele uimitoare de acolo. Ar fi un loc extraordinar în care să joc.”

Neymar Jr’s Five furnizează o provocare unică, având un format inedit – fiecare gol înscris de o echipă elimină un jucător al opoziției. Este inspirat de fotbalul de stradă, pe care chiar Neymar a crescut jucându-l, iar atacantul de la Barcelona de abia așteaptă să vadă începutul unui nou sezon al acestui turneu remarcabil.

“Turneul îmi amintește de copilărie și sunt foarte mândru de el. Pentru a câștiga meciurile 5-la-5 și pentru a-i elimina pe toți, ai nevoie de strategie și de o înțelegere bună a momentelor potrivite pentru atac și apărare. O defensivă bună este de asemenea foarte importantă și-ți poate duce echipa foarte departe în turneu.”

“Anjos da Bola”, campionii mondiali din 2016, brazilieni la rândul lor, au primit o călătorie VIP la Barcelona, unde au petrecut timp cu Neymar Jr la centrul de antrenament al FC Barcelona. “A fost incredibil să cunosc câștigătorii!” a spus Neymar Jr. “Acum de abia aștept să văd cine reușește să ajungă la Finala Mondială de la Institutul meu din Brazilia.”

Participants perform during Neymar Jr's Five Qualifiers in Bucharest, Romania on May 21, 2016.

Participants perform during Neymar Jr’s Five Qualifiers in Bucharest, Romania on May 21, 2016.

Câteva date interesante despre Neymar Jr’s Five:

  • 10.000 de echipe au participat la ediția din 2016
  • În total, peste 65.000 de jucători s-au înscris
  • Turneele au avut loc în 47 de țări de pe șase continente
  • Câștigătorii regionali trec mai departe în finala națională din țara lor. Câștigătorii naționali pleacă în Finala Mondială Neymar Jr’s Five
  • Finala din 2016 a fost găzduită de Instituto Projeto Neymar Jr din Praia Grande, Brazilia
  • Campionii mondiali din 2016 au fost “Anjos da Bola” (Îngerii mingii) din Rio de Janeiro, jucătorii având vârsta cuprinsă între 20 și 22 de ani
  • Finala din 2017 se va juca tot acasă la Neymar Jr, la Insitutul Projeto Neymar Jr, în iulie

Website: www.neymarjrsfive.com

Facebook: www.facebook.com/neymarjrsfive

Despre Neymar Jr’s Five

Neymar Jr’s Five este un turneu de fotbal semnat de atacantul brazilian – un adevărat fenomen global. Pe șase continente și în peste 50 de țări, echipele de câte cinci jucători se luptă în meciuri de zece minute. De fiecare dată când o echipă înscrie un gol, opoziția pierde un jucător. Astfel, jocul devine rapid, tehnic, strategic și unic în lumea fotbalului. Peste 65.000 de jucători din 47 de țări s-au înscris să participe la prima ediție a turneului, iar anul 2017 promite să fie și mai mare. Turneul din acest an este deschis echipelor de 5-7 jucători, cu vârsta între 16 și 25 de ani, iar noutatea din acest an este că doi jucători mai mari de 25 de ani pot participa la competiție. Echipele intră în joc cu speranța că vor ajunge în finala națională și în cea mondială, de la Instituto Projeto Neymar Jr, în Praia Grande, Brazilia. Înscrie-ți echipa acum și, cine știe, poate în curând vei juca în deplasare pe terenul propriu al lui Neymar. Îndrăznește să visezi! Outplay them all!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.