New York Times pune reflectoarele pe zona Lipscani

1

„Cu strazi care au trait si zile mai bune, zona Lipscani pastreaza Bucurestiul de altadata si intretine viata de noapte a orasului, totul insa printre gunoaie si santurile lucrarilor de infrastructura, scrie cotidianul american New York Times.

Repararea tevilor subterane si a caldaramului, precum si bulinele rosii de pe cladirile subrede, care avertizeaza in privinta riscului seismic, dau senzatia ca Lipscanii ar fi, de fapt, un santier arheologic, spun jurnalistii americani, intr-o cronica de calatorie despre Centrul Istoric al Capitalei.

Exista, totusi, si „bile albe” in contul unei zone care pastreaza repere ale arhitecturii si o parte importanta din istoria si cultura orasului. Cea mai evidenta schimbare este legata de explozia inaugurarii de cafenele si baruri, ca alternativa la localurile scumpe si „cu pretentii” din alte zone, mai scriu cei de la New York Times, potrivit NewsIn.

Americanii au numarat nu mai putin de sase astfel de spatii deschise in preajma Lipscanilor, in doar o saptamana a lunii mai. In plus, ei remarca magazinele de antichitati si cele de vestimentatie moderna, precum si spatiile dedicate artei, care ar fi inlocuit doua repere ale zonei: cainii vagabonzi si „copiii in haine peticite”.

Articolul complet este pe 9am.ro

(foto: Florin Ghinda, Bucuresti zona Lipscani, 2009)

zona-lipscani

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Twitted by RomaniaPozitiva

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.