New York Times pune reflectoarele pe zona Lipscani

1

„Cu strazi care au trait si zile mai bune, zona Lipscani pastreaza Bucurestiul de altadata si intretine viata de noapte a orasului, totul insa printre gunoaie si santurile lucrarilor de infrastructura, scrie cotidianul american New York Times.

Repararea tevilor subterane si a caldaramului, precum si bulinele rosii de pe cladirile subrede, care avertizeaza in privinta riscului seismic, dau senzatia ca Lipscanii ar fi, de fapt, un santier arheologic, spun jurnalistii americani, intr-o cronica de calatorie despre Centrul Istoric al Capitalei.

Exista, totusi, si „bile albe” in contul unei zone care pastreaza repere ale arhitecturii si o parte importanta din istoria si cultura orasului. Cea mai evidenta schimbare este legata de explozia inaugurarii de cafenele si baruri, ca alternativa la localurile scumpe si „cu pretentii” din alte zone, mai scriu cei de la New York Times, potrivit NewsIn.

Americanii au numarat nu mai putin de sase astfel de spatii deschise in preajma Lipscanilor, in doar o saptamana a lunii mai. In plus, ei remarca magazinele de antichitati si cele de vestimentatie moderna, precum si spatiile dedicate artei, care ar fi inlocuit doua repere ale zonei: cainii vagabonzi si „copiii in haine peticite”.

Articolul complet este pe 9am.ro

(foto: Florin Ghinda, Bucuresti zona Lipscani, 2009)

zona-lipscani

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. Pingback: Twitted by RomaniaPozitiva

Comentează