Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

NEW DRAMA – Concurs de dramaturgie pentru adolescenți!

0

Au mai rămas doar două săptămâni în care adolescenții din toată țara se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA organizat de Teatrul EXCELSIOR.  Cea de-a treia ediție a competiției a demarat în luna ianuarie și continuă până în luna iulie, când va avea loc, pe scena Teatrului Excelsior, premiera textului câștigător în anul 2017.

afis 2017 [NEW DRAMA 2017]

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită pe adresa teatrului împreună cu o scrisoare de motivație, prin care să explice de ce își doresc să participe la acest concurs. Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului. În urma selecției, șase dintre acestea vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii participă apoi la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor sunt transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

CALENDARUL CONCURSULUI NEW DRAMA

 • Ianuarie 2017 – lansarea proiectului
 • Data limită pentru înscrierea textelor – 1 martie
 • 15 martie 2017 – anunțarea celor șase titluri finaliste
 • 8-9 aprilie 2017 – atelierul de scriere dramatică
 • 27-28 mai 2017 – spectacole lectură la Teatrul EXCELSIOR
 • Iulie 2017 – premiera spectacolui montat pe baza piesei câștigătoare

ETAPELE DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI NEW DRAMA

 • Jurizarea textelor înscrise și desemnarea celor șase piese finaliste
 • Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat
 • Spectacole lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare
 • Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea
  2017-2018

NEW DRAMA se adresează tuturor adolescenților pasionați de teatru încurajându-i să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică. Este primul proiect din cadrul Programului EXCELSIOR EDUCAȚIONAL, care are ca obiectiv folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii, prin activităţi artistice în care tinerii sunt direct implicați. Programul urmăreşte îmbunătățirea orizontului cultural al copiilor, asigurarea unui mediu propice exersării şi cultivării diferitelor înclinații și aptitudini.

 

E-mail: secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro
Website: http://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/
Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti-278030202238340/?fref=ts

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.