„Ne adresam tuturor celor care vor sa primeasca bucati din sufletele noastre”, interviu cu TEATRU DE CAFEA, trupa inscrisa in concursul Festivalului Teatrelor de Buzunar

0

„Ne adresam tuturor celor care vor sa primeasca bucati din sufletele noastre”, interviu cu TEATRU DE CAFEA, trupa inscrisa in concursul Festivalului Teatrelor de Buzunar.

RomaniaPozitiva: Cine sunteti?

Suntem si incercam sa ramanem oameni.

RomaniaPozitiva: Cum ati inceput sa faceti „teatru de buzunar”?

Din cauza sistemului pe care-l cunoastem cu totii foarte bine si care devine din ce in ce mai exclusivist, e firesc ca intr-o societate sa apara astfel de “fenomene”- sau “teatre de buzunar”. Actoria este un virus ce trebuie hranit cu scandura sau scena. Din fericire, acum se gasesc scene si in afara teatrului, accesibile celor ca noi, nebunii care nu pot trai fara “a compatimi” la amoarea acestei arte.

 RomaniaPozitiva: De ce ati ales aceasta forma de teatru?

Din necesitate.

RomaniaPozitiva: Cine este publicul vostru? Cui va adresati?

Ne adresam tuturor acelora care vor sa participe la un adevarat schimb de energie si care vor sa primeasca bucati din sufletele noastre.

RomaniaPozitiva: Cum ati caracteriza in cateva cuvinte teatrul in Romania?

O institutie prafuita, plina de panze de paianjeni, ferecata cu lanturi groase si multe lacate ce nu se vor deschide niciodata, probabil, acelora care au fost nevoiti sa faca “teatru de buzunar”.

RomaniaPozitiva: Un vis despre Romania?

Sa aiba coloana vertebrala pe care n-a avut-o niciodata si sa se transforme intr-o tara care apreciaza valoarea, indiferent de domeniu.

RomaniaPozitiva: Daca Romania este o piesa de teatru, caracterizati-o in cateva cuvinte.

Actiunea “piesei”se petrece intr-o jungla. Personajele sunt in mare parte niste mutanti ascultatori de manele, mancatori de mici si bautori de bere, a caror principala trasatura de caracter este superficialitatea. Conflictul piesei este generat de o lupta: cine pe cine fura si care-si face primul piscina si-si parcheaza jeepul in garaj ajunge “king of the jungle”.

DESPRE TEATRU DE CAFEA

O generatie de actori profesionisti s-au imprietenit si au scos la rampa cateva spectacole, care se joaca de 5 ani in Bucuresti si in tara.

Trupa TEATRU DE CAFEA va pune in scena in cadrul Festivalului Teatrelor de Buzunar spectacolul “Nishte_doamne” (adaptare dupa “Cine ajunge sus la fix” de Dumitru Solomon), miercuri, 13 iunie, de la ora 20:00, la Teatrul Foarte Mic.

DESPRE FESTIVALUL TEATRELOR DE BUZUNAR

Prima editie a Festivalului Teatrelor de Buzunar aduna in perioada 11-17 iunie peste 20 de trupe independente de teatru, care pun in scena zeci de spectacole de teatru clasic, interactiv, stradal, atelier, teatru-magie si pentru copii, in locatii consacrate si neconventionale din Bucuresti.

Consulta programul complet al festivalului aici.

Multumim pentru interviu!

Interviurile RomaniaPozitiva, iunie 2012

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează