Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Navarātri – Mantra, Yantra, Dans

0

Un eveniment la confluența dintre domenii, care abordează transformarea interioară a omului prin mediul sonor, vizual, dans și metafore, ilustrând eterna călătorie de la întuneric la lumină, de la suferință la fericire.

Sursa: Facebook aici.

Navarātri înseamnă “nouă nopţi” şi este un festival sărbătorit în India de două ori pe an. Tranziţiile dintre primăvară-vară şi vară-toamnă sunt considerate conjuncturi climatice şi astrologice importante la nivel macrocosmic şi microcosmic. Se spune că această perioadă, când natura se schimbă, creează condiţiile favorabile pentru transformarea interioară a omului, fiind un moment propice pentru a lăsa în urmă vechiul şi pentru a ne reînnoi.

Odissi este un stil de dans clasic din India recunoscut pentru graţie şi expresivitate. Practicat în vechime ca ritual de templu, îşi păstrează în continuare esenţa spirituală, având capacitatea de a înălța conştiinţa, atât a artistului, cât şi a privitorilor.

Spectacolul va ilustra călătoria evolutivă a omului de la nivelul instinctual, ancorat în frică, agresivitate şi posesivitate, până la starea de armonie, fericire, împlinire şi libertate.

Mantra și Yantra, două instrumente inseparabile în tradiția indiană, vor introduce programul de dans, adăugând o nouă dimensiune și o profunzime sporită întregii experiențe.

———————-
Iuliana Nălățan este preşedintele Centrului Cultural „Rabindranath Tagore”, asociaţie non-profit ce organizează anual Festivalul „Namaste India”. A început să studieze dansul clasic Odissi în anul 2013, sub îndrumarea mai multor profesori şi artişti de excepţie, cărora le este profund recunoscătoare: Reela Hota, Meera Das, Jhelum Paranjape şi profesorii de la şcoala de dans Smitalay din Mumbai. A experimentat pe perioade extinse de timp viața în ashram-urile Bihar School of Yoga și a realizat numeroase călătorii în India, o parte din experiențele ei fiind incluse în cartea “India Darshan”, publicată la Editura Cununi de Stele”.

Lavinia Puflea a început să studieze yoga în toamna anului 2008. După mai bine de 5 ani de practică la București şi la Timișoara, în 2014 a descoperit Yantra, ca instrument de transformare a conştiinței, în cadrul cursului de Yogic Studies, organizat de Bihar Yoga Bharati (Institutul de Studii Avansate al Stiințelor Yogice) din Munger, India. Ca parte a materiilor învățate sub ghidarea profesorilor de yoga din ashram, a participat la activitați de creare a Yantrei, fiind captivată de limbajul silențios şi puterea de exprimare a acesteia.

—————-
Data: vineri, 19 octombrie 2018
Ora: 19:00
Durată program: 1h 30 min

Donație: 50 lei.
Adresă: Hermitage Urban Spiritual Hub, Str. Mihai Eminescu nr. 127 Bucuresti

În tradiţia sălii Hermitage Urban Spiritual Hub, intrarea se face fără încălţări. În cazul în care corpul vă permite, vă recomandăm să veniți îmbrăcați în haine confortabile, pentru a putea sta așezați pe perne în timpul programului.

Va mulţumim pentru înţelegere.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.