Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nava spatiala in care copiii invata sa iubeasca Pamantul

0

 In parcul Tineretului din Bucuresti, in zona Rozariu, a fost construita o nava spatiala. Echipajul sau este format din Capitanul Raxo, Secundul Noni si zecile de copii care merg zilnic acolo, singuri, cu prieteni sau adusi de parinti.

Nava spatiala Green Bee este un instrument high tech cu ajutorul caruia Dorna, Mega Image in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, intentioneaza sa educe altfel copiii, incercand sa-i transforme in eroi responsabili care ne vor ajuta sa salvam Pamantul. In fiecare zi, nava calatoreste de zece ori in spatiu, ducand cu sine copii veseli, sinceri, curiosi si atenti. Fiecare calatorie dureaza 45 de minute, iar in aceasta perioada cei mici ajung in cosmos, ghidati de Capitan si Secund, de filmele proiectate in nava si de computerele de bord.

Cadetii, pentru ca asa sunt numiti odata ce incepe calatoria, au ocazia sa vada un rasarit de soare in spatiu, trimit drone pentru a explora si cauta o planeta care sa ne poata gazdui in cazul in care Pamantul va fi de nelocuit in urma actiunilor iresponsabile ale oamenilor. Pana la intorcerea pe Terra, cadetii stiu deja ce au de facut pentru a salva lumea in care traim.

Pana in momentul de fata au participat la proiect peste 2.000 de copii. Printre acestia, copii de la Centrul de primire minori “Pinocchio”, Centrul de plasament “Pinocchio 3”, C.S.S. “Sf. Maria” sau Fundatia Umanitara Concordia.

Toti participantii au intrat intr-o competitie pentru castigarea unui loc in tabara ecologica Tasuleasa Social. Tragerea la sorti a fost facuta pe 7 august iar castigatorii au plecat azi, dis de dimineata in tabara, insotiti de Capitanul Raxo.

La finalul lunii octombrie, inca o tragere la sorti va decide castigatorii altor 25 de locuri in tabara de la Tasuleasa, cu plecarea in vara anului viitor.

Astfel ca, daca ai un copil, frate, nepot, veriosor, cu varsta cuprinsa intre 6 si 14, inscrie-l pe www.green-bee.ro sau vino direct in Tineretului cu el pentru a lua parte la cea mai interesanta calatorie a vietii lui!

Mai multe detalii legate de proiect gasiti pe: www.green-bee.ro sau www.facebook.com/GreenBeeProject

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.