Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Naraţiuni Urbane te invită să descoperi o capitală în straie de sărbătoare: spune-i povestea pe www.naratiuniurbane.ro

0

Oraşul este supus continuu schimbărilor şi transformărilor. Vizual, în această perioadă, Bucureştiul ia o nouă înfăţişare, plină de lumină şi sărbătoare.

Moş Nicolae aduce cu el, în seara de 5 decembrie, un festin de luminiţe în toată capitala. Naraţiuni Urbane te invită să le descoperi şi să-ţi spui părerea despre cum arată oraşul luminat prin intermediul Hărţii Colective. Fie ca vorbim de harta serenităţii, cu ale sale aspecte pozitive, sau de cea a vulnerabilităţii, care prezintă o latură mai puţin dezirabilă a oraşului, fiecare locuitor al capitalei are ocazia să carteze locurile care îi provoacă ambele tipuri de senzaţii. Pe lângă punctarea pe hartă a respectivelor locuri, acesta le poate asocia imagini şi o scurtă descriere. Naraţiuni Urbane renunţă, astfel, la datele sterile şi cuvintele preţioase pentru o perspectivă personală şi subiectivă asupra oraşului.

 

Pe lângă Harta Colectivă, proiectul Naraţiuni Urbane pune la dispoziţia utilizatorilor posibilitatea de a crea o naraţiune complexă, care implică materiale video, fotografii, link-uri către diverse site-uri şi/sau albume foto online – sub denumirea Creează o naraţiune.

Colectiv, toate aceste poveşti adunate pe www.naratiuniurbane.ro vor forma o radiografie alternativă a Bucureştiului, care indică miza transformării sale într-un oraş atractiv, prietenos şi prosper.

 

„Naraţiuni Urbane” – un proiect de cartare colectivă iniţiat de Odaia Creativă

Odaia Creativă este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit fondată în Bucureşti, România în iunie 2010. Folosim o  combinaţie de instrumente vizuale, cercetare şi noile media pentru a îmbunătăţi înţelegerea proceselor de dezvoltare urbană şi regională în Europa Centrală şi de Est de către comunităţi  locale şi autorităţi locale/naţionale

Parteneri: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Universitatea de Arhitectură Spiru Haret

Cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Parteneri media: 220.ro, BeWhere!, Cool Girl, Europa FM, Igloo, Oraşul Meu, Modernism.ro, Sapte Seri, Vice, Zeppelin.

 

Odaia Creativa / The Creative Room
contact@odaiacreativa.ro
www.odaiacreativa.ro
(RO / EN)

Social
http://www.facebook.com/OdaiaCreativa

https://twitter.com/OdaiaCreativa
http://issuu.com/odaiacreativa

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.