Naraţiuni Urbane te invită să descoperi o capitală în straie de sărbătoare: spune-i povestea pe www.naratiuniurbane.ro

0

Oraşul este supus continuu schimbărilor şi transformărilor. Vizual, în această perioadă, Bucureştiul ia o nouă înfăţişare, plină de lumină şi sărbătoare.

Moş Nicolae aduce cu el, în seara de 5 decembrie, un festin de luminiţe în toată capitala. Naraţiuni Urbane te invită să le descoperi şi să-ţi spui părerea despre cum arată oraşul luminat prin intermediul Hărţii Colective. Fie ca vorbim de harta serenităţii, cu ale sale aspecte pozitive, sau de cea a vulnerabilităţii, care prezintă o latură mai puţin dezirabilă a oraşului, fiecare locuitor al capitalei are ocazia să carteze locurile care îi provoacă ambele tipuri de senzaţii. Pe lângă punctarea pe hartă a respectivelor locuri, acesta le poate asocia imagini şi o scurtă descriere. Naraţiuni Urbane renunţă, astfel, la datele sterile şi cuvintele preţioase pentru o perspectivă personală şi subiectivă asupra oraşului.

 

Pe lângă Harta Colectivă, proiectul Naraţiuni Urbane pune la dispoziţia utilizatorilor posibilitatea de a crea o naraţiune complexă, care implică materiale video, fotografii, link-uri către diverse site-uri şi/sau albume foto online – sub denumirea Creează o naraţiune.

Colectiv, toate aceste poveşti adunate pe www.naratiuniurbane.ro vor forma o radiografie alternativă a Bucureştiului, care indică miza transformării sale într-un oraş atractiv, prietenos şi prosper.

 

„Naraţiuni Urbane” – un proiect de cartare colectivă iniţiat de Odaia Creativă

Odaia Creativă este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit fondată în Bucureşti, România în iunie 2010. Folosim o  combinaţie de instrumente vizuale, cercetare şi noile media pentru a îmbunătăţi înţelegerea proceselor de dezvoltare urbană şi regională în Europa Centrală şi de Est de către comunităţi  locale şi autorităţi locale/naţionale

Parteneri: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Universitatea de Arhitectură Spiru Haret

Cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Parteneri media: 220.ro, BeWhere!, Cool Girl, Europa FM, Igloo, Oraşul Meu, Modernism.ro, Sapte Seri, Vice, Zeppelin.

 

Odaia Creativa / The Creative Room
contact@odaiacreativa.ro
www.odaiacreativa.ro
(RO / EN)

Social
http://www.facebook.com/OdaiaCreativa

https://twitter.com/OdaiaCreativa
http://issuu.com/odaiacreativa

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează