Nao, robotul humanoid și AIR , Furnica Robotică Inteligentă participă la Cafeneaua de știință

0

“Oameni și…roboți. Roboții de lîngă noi și oamenii care-i  construiesc”  este tema   celei de-a opta ediţii din 2014 a Cafenelei de ştiinţă, un proiect Radio România Cultural, care se va desfăşura luni, 3 noiembrie 2014, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, între 19.00 – 21.00 şi va fi difuzată în direct pe Radio România Cultural, şi on line, pe www.radioromaniacultural.ro.

Sunt utili, eficienți, aproape…umanoizi și, desigur, inteligenți (chiar dacă dotați cu inteligență artificială). Dar sunt rodul inteligenței umane pure și ai pasiunii pentru domeniul Inteligenței Artificiale (AI) – un domeniu care tentează și promite și care are, și în România, reprezentanți care, la rândul lor, promit, așa cum vă veți convinge singuri urmărind Cafeneaua de știință din această seară: Andreea Urzică, Andrei Olaru, Valentin Lungu, Alexandru Sorici , toți patru cu doctorate în calculatoare și tehnologia informației și Dan Novischi,  încă doctorand  în domeniul inteligenței artificiale. Toți cinci, dealtfel, specialiști în același domeniu al inteligenței artificiale dar și extrem de pasionați de inteligența artificială. Așa de pasionați încît au înființat, unii – iar alții s-au alăturat – Asociația Română de Inteligență Artificială, ARIA, despre ale cărei realizări și proiecte, actuale dar mai ales de perspectivă,  vorbim la cafeneaua de ştiinţă.

Alături de și împreună cu Dragoș Cîrneci, dr. în neuroștiințe și specialist în neuromarketing, pentru a oferi cîteva răspunsuri la câteva întrebări tulburătoare: va putea fi construit,  cândva,  un creier artificial? Și dacă da, cum va arăta acesta?  Dar, mai ales, va fi cu mult mai inteligent decît cel  al creatorului său, omul? Unde se vor opri, în viitor, limitele Inteligenței Artificiale? Și cât de …umani vor fi, tot în viitor, roboții inteligenți, rod al Inteligenței Artificiale?

Și, pină la urmă, unde și în ce ne vom mai regăsi noi, oamenii, în tot acest viitor al Inteligenței Artificiale?….

Nu știm de-acum toate răspunsurile dar le vom căuta.

Cu participarea extraordinară a lui Nao, robotul humanoid și AIR , Furnica Robotică Inteligentă.

Realizator și moderator: Corina Negrea

Partener : Librăria Humanitas de la Cişmigiu

c

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează