Nao, robotul humanoid și AIR , Furnica Robotică Inteligentă participă la Cafeneaua de știință

0

“Oameni și…roboți. Roboții de lîngă noi și oamenii care-i  construiesc”  este tema   celei de-a opta ediţii din 2014 a Cafenelei de ştiinţă, un proiect Radio România Cultural, care se va desfăşura luni, 3 noiembrie 2014, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, între 19.00 – 21.00 şi va fi difuzată în direct pe Radio România Cultural, şi on line, pe www.radioromaniacultural.ro.

Sunt utili, eficienți, aproape…umanoizi și, desigur, inteligenți (chiar dacă dotați cu inteligență artificială). Dar sunt rodul inteligenței umane pure și ai pasiunii pentru domeniul Inteligenței Artificiale (AI) – un domeniu care tentează și promite și care are, și în România, reprezentanți care, la rândul lor, promit, așa cum vă veți convinge singuri urmărind Cafeneaua de știință din această seară: Andreea Urzică, Andrei Olaru, Valentin Lungu, Alexandru Sorici , toți patru cu doctorate în calculatoare și tehnologia informației și Dan Novischi,  încă doctorand  în domeniul inteligenței artificiale. Toți cinci, dealtfel, specialiști în același domeniu al inteligenței artificiale dar și extrem de pasionați de inteligența artificială. Așa de pasionați încît au înființat, unii – iar alții s-au alăturat – Asociația Română de Inteligență Artificială, ARIA, despre ale cărei realizări și proiecte, actuale dar mai ales de perspectivă,  vorbim la cafeneaua de ştiinţă.

Alături de și împreună cu Dragoș Cîrneci, dr. în neuroștiințe și specialist în neuromarketing, pentru a oferi cîteva răspunsuri la câteva întrebări tulburătoare: va putea fi construit,  cândva,  un creier artificial? Și dacă da, cum va arăta acesta?  Dar, mai ales, va fi cu mult mai inteligent decît cel  al creatorului său, omul? Unde se vor opri, în viitor, limitele Inteligenței Artificiale? Și cât de …umani vor fi, tot în viitor, roboții inteligenți, rod al Inteligenței Artificiale?

Și, pină la urmă, unde și în ce ne vom mai regăsi noi, oamenii, în tot acest viitor al Inteligenței Artificiale?….

Nu știm de-acum toate răspunsurile dar le vom căuta.

Cu participarea extraordinară a lui Nao, robotul humanoid și AIR , Furnica Robotică Inteligentă.

Realizator și moderator: Corina Negrea

Partener : Librăria Humanitas de la Cişmigiu

c

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.