Muzicieni din peste 40 de tari la EUROPAfest 2014 – clasic

0

EUROPAfest 2014 – clasic anunta editia cu nr. 21 a Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti” muzicieni din peste 40 de tari 

Festivalul International EUROPAfest 2014 – jazz | blues | pop | clasic, marca jmEvents promite din nou intalniri de neuitat cu muzicieni din lumea intreaga si aceeasi combinatie inedita – concerte, concursuri, jam sessions, caffe festival, inovatie, creatie, emotii, public extaziat, atmosfera si eleganta.

Dupa Bucharest International Jazz Competition, EUROPAfest 2014 lanseaza al doilea eveniment – Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti”. Cel mai prestigios concurs international de muzica clasica derulat in Romania se pregateste pentru editia cu nr. 21. Intre 17 si 24 mai 2014, flautisti din intreaga lume sunt invitati la Bucuresti sa concureze pentru premii de 10.000 Euro.

Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti” este un eveniment de tinuta, care s-a remarcat in peisajul cultural autohton si international prin calitatea muzicala prezentata, prin numarul record de participanti inregistrat la un concurs organizat in Romania – peste 200 de muzicieni din mai mult de 40 de tari, dar si datorita carierelor de succes si recunoasterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureatii sai.

Derulat anual din 1993, concursul include alternativ diferite discipline – pian, vioara, clarinet, flaut, compozitie, canto. In 2014 disciplina de concurs va fi flautul.

Misiunea competitiei este de a descoperi, a premia si a promova valorile noii generatii a muzicii clasice, de a sprijini tinerii muzicieni in construirea unei cariere de succes. Castigatorii sunt inclusi cu prioritate in programele nationale si internationale derulate de jmEvents – Turneul Laureatilor, PROMS – Jazz & Classic, Urban Culture Fusion etc.

Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos incurajeaza apropierea tinerilor romani de cultura, in cadrul evenimentului permitandu-se studentilor si elevilor accesul liber la manifestari.

Depasind granitele unui concurs traditional de muzica clasica, Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti” include master-classes conduse de specialisti internationali si prezinta concerte de muzica clasica pentru iubitorii genului.

Astfel, fiecare participant are sansa sa-si exploateze potentialul la maxim, sa participe la dialogul intercultural cu muzicieni din alte tari, sa-si imbogateasca cunostintele, totul intr-un mediu deschis, care incurajeaza performanta.

Inscrierile sunt deschise pana la 1 martie 2014. Cei interesati pot afla mai multe informatii pe www.jmEvents.ro .

www.jmEvents.ro | Facebook EUROPAfest

Poster_JIMC_2014

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează