Muzica unuia dintre fiii marelui BACH cu Orchestra de Cameră Radio

0

Ştiaţi că familia BACH a marcat timp de aproape 200 de ani istoria muzicii prin 50 de muzicieni care au aparţinut genealogiei sale, cel mai cunoscut dintre ei fiind Johann Sebastian BACH?

La finalul lunii ianuarie, concertul ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO ne propune o frumoasă incursiune în muzica sec. XVIII, între cei trei lucrări programate numărându-se cea a lui Carl Philipp Emanuel Bach, unul dintre cei cinci fii ai celebrului compozitor care au urmat cariere muzicale.

Miercuri, 29 ianuarie (19.00), la Sala Radio, veţi asculta aşadar trei lucrări deosebite ale sec. XVIII: Giovanni Battista SammartiniConcertul în la major pentru clavecin, viori şi basso continuo, Carl Philipp Emanuel BachConcertul în re major pentru clavecin şi orchestră de coarde şi Joseph HaydnMisa în do majorIn tempore belli. Ultima lucrare este compusă într-o perioadă de teamă a austriecilor față de pericolul invaziei napoleoniene, aşadar Misa poate fi privită ca o invocare a sprijinului Divinităţii împotriva lui Bonaparte.

Cristian BrancusiEvenimentul se va desfăşura sub bagheta dirijorului CRISTIAN BRÂNCUŞI, care este încă din anul 1990 dirijor şi membru fondator al Orchestrei de Cameră Radio, asigurând conducerea muzicală pentru sute de concerte cu un repertoriu variat, de la lucrări preclasice la creaţii contemporane. Un moment important al carierei sale îl reprezintă concertele susţinute cu Orchestra de Cameră Radio în turneele din Coreea de Sud (2003, 2005), artistul fiind ulterior invitat  să dirijeze Orchestra Filarmonicii din Jeonju. Fiind atras de muzica de avangardă, Cristian Brâncuşi dirijează deseori concerte în manifestări de profil ca ”Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi”, ”Worldmusic Days” ş.a. şi a semnat el însuşi compoziţii proprii (lucrări camerale, simfonice şi vocal-simfonice).

Cipriana SmarandescuInvitată specială a serii este CIPRIANA SMĂRĂNDESCU – clavecin – licenţiată în clavecin cum laudae la Vicenza şi  Bucureşti, o artistă ce se bucură de o prezenţă constantă ca solistă în concerte şi recitaluri sau ca membră în diferite ansambluri de muzică de cameră. La clavecin, orgă sau clavicord a susţinut concerte în săli sau la festivaluri de prestigiu din Italia, România, Spania, Austria, Franţa. A interpretat ca solistă numeroase concerte pentru clavecin împreună cu ansamblul Aliusmodum (al cărui membru fondator este) şi cu Orchestra Barocă Italiană.

De asemenea, veţi avea ocazia sa îi aplaudaţi pe ELENA STANCU (soprană) şi GEANINA MUNTEANU (mezzosoprană) – apreciate pe scenele de concert atât în roluri solistice, cât şi ca membre ale Corului Filarmonicii „George Enescu” – Bucureşti, NICOLAE SIMONOV (tenor) – artist liric al Corului Academic Radio şi al ansamblului cameral Cantemus şi BOGDAN TALOŞ (bas) – solist al Operei Comice din Berlin, prezent şi în viaţa muzicală din România atât pe scenele lirice cât şi pe cele de concert.

Evenimentul se bucură de participarea CORULUI ACADEMIC RADIO – dirijor DAN MIHAI GOIA şi este realizat cu  sprijinul Bisericii Evanghelice Lutherane din Bucureşti.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.