Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Muzică şi mişcare la Muzeul George Enescu, programe gratuite pentru familiile cu copii de 2 – 6 ani

0

Încetul cu încetul ne apropiem de mult dorita vacanţă de vară. Dacă nu aveţi ocazia să vă programaţi concediul în următoarea lună, dar vreţi să vă petreceţi din ce în ce mai mult timp alături de cel mic, Asociaţia De dragul artei vă invită să vă bucuraţi împreună de un proiect unic în peisajul cultural românesc: Muză.Muzică.Muzeu.

Luna mai a fost dedicată programelor desfăşurate în parteneriat cu grădiniţele, însă începând cu 23 iunie a.c., copiii sunt aşteptaţi, alături de părinţii lor, să descopere prin joc, muzică şi mişcare, Muzeul Naţional „George Enescu” de pe Calea Victoriei, nr. 141, Bucureşti.

Atelierele dedicate familiilor sunt structurate pe 2 teme inedite: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” şi „Domnul Do şi Domnişoara La”.  Ambele sunt gratuite atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, trebuie doar să vă înscrieţi.

Astfel, întreaga abordare educativă are drept principală miză creativitatea; prin îmbinarea mai multor arte în cadrul aceluiaşi program se urmăreşte absorbţia naturală a practicilor şi valorilor de către copiii mici care, în viitor, vor aborda cultura într-o manieră firească, accesibilă şi atractivă. Totul are loc sub îndrumarea specialiştilor în educaţie muzeală şi dans creativ şi cu ajutorul unor muzicieni care vor cânta şi încânta audienţa cu fragmente din lucrări cunoscute ale universului enescian.

Tema 1: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani şi    4-6 ani

Dansul, muzica şi mişcarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se întâmplă când intră în joc eşarfe colorate, intrumente şi papioane dichisite? Iese la iveală un exerciţiu de creativitate pentru adulţi şi copii, în care vor învăţa, împreună, care sunt atracţiile muzeului şi bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.

Tema 2:Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Domnului Do îi plac tablourile şi colecţionează diplome, fotografii şi tot felul de obiecte pe care le veţi descoperi împreună cu organizatorii. Domnişoara La este foarte elegantă şi draguţă, ea semănând mult cu Măruca Cantacuzino, soţia lui George Enescu,  una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altădată. Activitatea se încheie cu organizarea unei mici orchestre, iar dacă este cald şi frumos, Domnul Do şi Domnişoara La vă vor invita să explorați grădina “sonoră” din spatele palatului.

Spaţiu, cultură, muzică, istorie, creativitate, educaţie… toate pentru cei mici, puse la dispoziţie de Asociaţia De dragul artei şi Muzeul George Enescu prin proiectul Muză.Muzică.Muzeu.,  finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Vă aşteptăm la o vizită interactivă şi educativă de neuitat atât pentru părinţi cât, şi pentru copii!

Structura programelor:

Luna Iunie

•           Sâmbătă 23 iunie, ora 10.30,  – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani;

•           Duminică, 24 iunie, ora 10.30,  – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 4-6 ani;

•           Sâmbătă, 30 iunie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 4-6 ani;

•           Duminică, 1 iulie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani.

 

Luna Iulie

•           Sâmbătă,  7 iulie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani;

•           Duminică, 8 iulie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 4-6 ani;

•           Sâmbătă 14 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani

•           Duminică, 15 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani

•           Sămbătă, 21-22 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani

•           Duminică, 22 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani

•           Sâmbătă, 28 iulie, ora 10.30  – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani

•           Duminică, 29 iulie, ora 10.30  – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 an

Programele vor fi reluate începând cu luna septembrie.

Înscrieri:

Programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni până vineri, la                e-mail: dorothea@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului) sau la tel. 0747 027 353.

Despre coordonatorul proiectului:

Asociaţia De dragul artei îşi propune dezvoltarea creativităţii şi încurajarea curiozităţii naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie, prin diverse activităţi de improvizaţie artistică.

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Partener principal:

Muzeul Naţional „George Enescu” se află în Palatul Cantacuzino situat pe Calea Victoriei nr. 141. Expoziţia permanentă dedicată marelui muzician – compozitor, violonist, pianist, dirijor, profesor – se desfăşoară în doar câteva săli de la parterul somptuosului Palat şi în casa memorială din spatele palatului, încercând să refacă traseul vieţii compozitorului. www.georgeenescu.ro 

 


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.