Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și www.scoalait.ro vă invită să îi aduceți pe cei mici la atelierele de ROBOTICĂ DISTRACTIVĂ la Muzeul Antipa

0

În cadrul acestor ateliere, copiii vor învăța noțiuni introductive despre robotică și programare, vor descoperi cum arată echipamentele IT văzute prin ochii unui specialist și vor afla cum sunt construiți roboții și cum se pot programa ei pentru a îndeplini diverse sarcini.

Atelierele de robotică distractivă sunt realizate într-o manieră veselă, relaxantă, cu mulți roboți și accesorii robotice. Lucrăm cu roboți educaționali de diverse forme și cu funcții multiple, învățam să îi programăm dar și construim subansambluri robotice.

Grupa de vârstă:
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani.

Perioada de desfășurare:
Atelierele se desfășoară de marți până vineri, în Sala Atelier a Muzeului Antipa, între orele 13:00 – 14:15.
Modulul I:
25 – 28 iunie 2024;

Tematici Modul I:
Tema 1: Cum funcționează un robot? Poate el să simtă, să gândească și să ia decizii?
Acest curs le va face cunoștință copiilor cu lumea roboților. Vor afla ce dispozitiv poate fi numit, de fapt, robot și cum poate funcționa acesta: simte, se mișcă, aude, gândește, vede? După ce vor descoperi cum sunt alcătuiți roboții, copiii vor merge mai departe, explorând modalități de programare a acestora și realizând sisteme de comunicare cu ei. Cei mici vor deveni îndrumătorii lor în lumea înconjurătoare și îi vor învăța să ia decizii sau să răspundă!

Tema 2: Se poate da un robot pe modul „TURBO”?
Tema 3: Înainte, la stânga sau la dreapta? Reușim să scăpăm din labirint?
Tema 4: Copiii preiau controlul asupra roboților

Taxa de participare:

— Modulul – 280 lei/participant;
— Modulul – 500 lei/doi frați;
— 1 ședință – 80 lei/participant.

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ în limita a 15 locuri/grupă.

Sponsor principal: MOL România

Detalii aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.