Muzeul Național de Istorie a României și Asociația Terra Dacica Aeterna organizează în perioada 𝟐𝟖-𝟐𝟗 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, a III-a ediție a festivalului de reconstituire istorică daco-romană „Zilele Columnei

0

Evenimentul va avea loc în zona adiacentă intrării principale în clădirea Muzeului Național de Istorie a României, aflată pe Calea Victoriei nr. 12. În spațiul amintit, membrii Asociației Terra Dacica Aeterna vor reconstitui aspect civile și militare ale perioadei antice.

În zilele de 28 și 29 octombrie, în cadrul mai multor 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐦𝐞ș𝐭𝐞ș𝐮𝐠ă𝐫𝐞ș𝐭𝐢, publicul va putea vedea cum se produceau cămășile de zale sau cum se prelucrau lemnul, osul sau pielea. Participanții vor avea ocazia să deguste mâncăruri preparate după rețete culinare antice, autentice. De asemenea, vor avea loc 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐚ț𝐢𝐢 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 prin intermediul cărora publicul se va familiariza cu formațiile de luptă romane sau cu armele dacilor. Publicul va putea asista și la 𝐥𝐮𝐩𝐭𝐞 cu 𝐠𝐥𝐚𝐝𝐢𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢.

Ediția din acest an a festivalului va cuprinde și 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐫𝐢𝐭𝐮𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐚𝐠𝐨𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐨𝐦𝐚𝐧 (Carmen amoris).

Programul festivalului:

𝐒â𝐦𝐛ă𝐭ă, 𝟐𝟖 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 

10:00 – 18:00, ateliere meștesugărești

14:00 – 14:30, ritual roman de dragoste (Carmen amoris)

14:30 – 15:00, lupte de gladiatori

17:00 – 17:30, demonstrații militare

𝐃𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜ă, 𝟐𝟗 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 

10:00 – 15:30, ateliere meștesugărești

14:00 – 14:30, lupte de gladiatori

15:00 – 15:30, demonstrații militare

Partener media – The History Channel

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.