Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Muzeul Național de Istorie a României găzduiește evenimentul “ZIUA PORȚILOR DESCHISE: ASOCIAȚIA CULTURA VERDE SALVEAZĂ MEDIUL CU O IMPRIMANTĂ 3D”

0

Muzeul Național de Istorie a României găzduiește evenimentul “ZIUA PORȚILOR DESCHISE: ASOCIAȚIA CULTURA VERDE SALVEAZĂ MEDIUL CU O IMPRIMANTĂ 3D”

Miercuri, 27 iulie 2016, Asociația Cultura Verde organizează Ziua Porților Deschise la Muzeul Național de Istorie a României, în cadrul expoziției „România – civilizații suprapuse”. Cu acest prilej se va prezenta stația experimentală de reciclare a materialelor plastice în filament pentru imprimarea 3D, și imprimanta cu care Asociația „Cultura Verde” a realizat printurile 3D a patru piese din expoziția amintită.

replica 3D_foto_Andrei Cîmpeanu

Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București, între orele 10.00 şi 12.00, intrarea în muzeu fiind gratuită în acest interval orar. Cei care doresc să vadă cum plasticul poate ajunge obiect într-o expoziție sunt invitați să aducă capace de PET-uri care vor fi reciclate în filament, pentru imprimarea 3D cu stația experimentală realizată în cadrul proiectului „Rec-o-Plast”. Pe toată durata expoziției (deschisă până în data de 18 septembrie 2016) vizitatorii sunt încurajați să contribuie la colectarea dopurilor de PET, acestea fiind depuse în cutia colectoare amplasată la intrarea în expoziție.

Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului „Creşterea implicării în protecţia mediului prin implementarea unei staţii experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D / Rec-o-Plast”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Asociaţia Cultura Verde a realizat printurile 3D a patru obiecte de patrimoniu aflate în expoziția „România – civilizații suprapuse”: statuetă antropomorfă tipică pentru cultura Gârla Mare (Preistorie), cap de statuie – Serapis (Antichitate), cahlă de sobă (Ev Mediu) și cruce de mână (Epocă Modernă).

Despre proiectul Rec-o-Plast

Proiectul Rec-o-Plast propune o abordare integrată, axată pe trei componente: civică, educațională și tehnologică a managementului deșeurilor plastice (în special a PET-urilor) și reciclarea acestora în filament pentru imprimarea 3D. Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de implicare în protecția mediului prin implementarea unei stații experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D.

Despre Asociația Cultura Verde

Asociația Cultura Verde, înființată în anul 2012, își concentrează eforturile și resursele pentru creșterea responsabilității sociale în rândul tinerilor prin stimularea participării active în comunitate. Prin proiectele din domeniul dezvoltării culturale și de mediu, Asociația Cultura Verde contribuie la sporirea calității vieții beneficiarilor, folosind o abordare interdisciplinară, pe termen lung și axată pe dezvoltarea multidimensională prin educație, protecția mediului, cultură, artă, sport, recreere. Mai multe detalii la www.culturaverde.ro.

Despre Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României, inaugurat în anul 1972, este una dintre instituţiile reprezentative ale culturii româneşti. Adăpostit într-o clădire monument istoric, denumită în trecut Palatul Poştelor, deţine un bogat patrimoniu (incluzând peste 650.000 piese, un număr care sporeşte anual şi între care se numără obiecte remarcabile). Prin colecţiile sale, Muzeul Naţional de Istorie a României deţine un fond foarte valoros de bunuri de patrimoniu mobil care ilustrează toate perioadele semnificative din trecutul poporului român, cât şi din vremea unor civilizaţii care au existat în vechime pe actualul teritoriu al ţării noastre.
www.mnir.ro

Despre Programul de Cooperare Elvețiano-Român

Programul de Cooperare Elveţiano-Român face parte din ajutorul nerambursabil oferit de Consiliul Federal Elveţian către 13 state membre ale UE care au aderat în perioada 2004 – 2013.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.