Murmur colectiv: tabere in salbaticie 10 iulie-10 august

0

incubator107 vrea să respire aer rece. Iurta călătoare vrea să stea cu picioarele goale în iarbă.  Meșterii noștri vor să doarmă sub cerul spuzit de stele. Un Murmur Colectiv pornește dinăuntru și se aude ca un ecou în toți cei din generația noastră: o chemare înapoi spre natură, spre esență, spre noi înșine. Ne luăm bocceluța și plecăm din oraș spre un loc ascuns în munți să învățăm cum să urmăm cărarea strâmtă spre un alt fel de viață, o viață curată, unde libertatea și comunitatea se împletesc.

Vizual murmur colectiv

Vă chemăm să învățăm împreună despre Permacultură (10-14 iulie, 200 lei) cu Teodor Terpez: despre cum putem să ne satisfacem nevoile noastre ca oameni şi în acelaşi timp să conservăm resursele vitale, viaţa de pe terra, biodiversitatea şi diversitatea culturală. Apoi trecem la treabă: ne murdărim cu chirpici și construim cu mâinile noastre o căsuță care respiră, între 14 și 20 iulie, cu Mădălin Bratu (350 lei).

Și dacă avem un acoperiș deasupra capului, ne putem concentra pe noi înșine și încotro de îndreptăm, care sunt puterile noastre și cum să le folosim: Superheroes. Care-i misiunea ta în viața asta? cu Ștefana Popa (20-26 iulie, 350 lei). Dacă ne simțim puternici și motivați, hai să punem la cale proiecte valoroase și să adunăm comunități vii în jurul lor: Dragon Dreaming și Community Building cu Gabriel Bâclea între 26 și 30 iulie (250 lei). Încheiem aventura cu o deschidere și mai mare spre natură, spre spirit și echilibru: Inițieri și practici șamanice cu Mihaela Gheorghe între 30 iulie și 4 august (300 lei).

Ca la orice final de drumeție, hai să strângem laolaltă toată comunitatea, toți cei cu ochii luminoși, să împărtășim poveștile în jurul focului, să cântăm, să ne amintim și să plănuim. Între 8 și 10 august, fiecare aduce de-ale gurii și ne bucurăm unii de alții.

Plecarea se va face din Brașov, pe urmele unor indicii care ne vor purta către locul taberelor, unde vom ajunge pe-nserat. Costul taberelor cuprinde mesele vegetariene, onorariul meșterilor și al bucătarilor,  materialele necesare. Cazarea se face la cortul vostru, dacă nu aveți și nu puteți împrumuta să ne spuneți. Dacă aveți, poate puteți să vă împărțiți cortul cu cei care nu au, că doar o comunitate suntem!

Înscrierile se fac la noi@incubator107.com cu minimum 4 zile înainte de începerea fiecărei tabere. Mai multe detalii pe bucuresti.incubator107.com.

Despre incubator107

Asociația culturală Macaz este inițiatorul proiectului incubator107, pornit în mansarda unei case în aprilie 2011. Comunitatea incubator 107 Bucureşti este formată din profesioniști şi freelanceri care vor să transmită participanților cunoștințele și pasiunile lor prin intermediul unor ateliere zilnice care se desfășoară în mansarda din strada Traian nr 107. Proiectul de antreprenoriat social s-a extins în sistem de franciză în Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Oradea, Sibiu și Craiova care funcționează independent sub același nume și în același spirit.

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.