Murmur colectiv: Introducere în Permacultură

0

incubator107 vrea să respire aer rece. Iurta călătoare vrea să stea cu picioarele goale în iarbă.  Meșterii noștri vor să doarmă sub cerul spuzit de stele. Un Murmur Colectiv pornește dinăuntru și se aude ca un ecou în toți cei din generația noastră: o chemare înapoi spre natură, spre esență, spre noi înșine. În perioada 10-14 iulie, meşterul incubator107, Teodor Terpez, Designer Certificat de Permacultură va susţine cursul “Introducere în Permacultură”, în cadrul taberelor Murmur Colectiv.

Introducere in permacultura

“Introducere în permacultură” va fi un curs introductiv în care vor predomina noţiunile generale despre permacultură, vor fi aprofundate câteva metode şi intrumente de design permacultural care ajută participanţii să elaboreze proiecte interesante şi utile chiar în timpul cursului precum şi, de ce nu, şi după finalizarea acestuia.

Participanţii vor explora conceptul permacultura, eticile şi principiile ce stau la baza lui, cum funcţionează natura, care sunt resursele vitale pentru omenire şi cum le pot conserva sau îmbogăţi, precum şi metode de cultivare a legumelor fără arat sau săpat sau ce presupune o tabără sau un sat ecologic.

Cursul face parte din proiectul Murmur Colectiv, o suită de tabere ținute în sălbăticie, în apropierea Brașovului. Plecarea se va face din Brașov, pe urmele unor indicii care ne vor purta către locul taberelor, unde vom ajunge pe-nserat. Costul taberelor cuprinde mesele vegetariene, onorariul meșterilor și al bucătarilor,  materialele necesare, în timp ce cazarea se va face la cort.

Costul cursului este de 200 lei și cuprinde mesele vegetariene, onorariul meșterilor și al bucătarilor, materialele necesare și cazarea la cort. Pentru ca înscrierea să fie completă, se va achita un avans de 50% din suma cursului până la data de 6 iulie.

Cursul va fi facilitat de Teodor Terpez, Designer Certificat de Permacultură, membru al Asociaţiei de Permacultură din România. Studiază permacultura încă din 2010 şi s-a implicat în diverse activităţi grass-roots, precum mişcarea România în Tranziție, Grădini Urbane Comunitare, organizare de cursuri, întâlniri şi seminarii despre permacultură, grădinărit organic, construcţii ecologice, comunităţi intenționale şi multe altele. În prezent se ocupă, alături de alţi membrii ai comunităţii de permacultură din România, de organizarea unui curs Certificat de Design Permacultural (PDC), un curs de 100 de ore, ce va avea loc în septembrie anul acesta.

Înscrierile se fac la noi@incubator107.com cu minimum 4 zile înainte de începerea fiecărei tabere. Mai multe detalii pe bucuresti.incubator107.com.

Despre incubator107

Asociația culturală Macaz este inițiatorul proiectului incubator107, pornit în mansarda unei case în aprilie 2011. Comunitatea incubator 107 Bucureşti este formată din profesioniști şi freelanceri care vor să transmită participanților cunoștințele și pasiunile lor prin intermediul unor ateliere zilnice care se desfășoară în mansarda din strada Traian nr 107. Proiectul de antreprenoriat social s-a extins în sistem de franciză în Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Oradea, Sibiu și Craiova care funcționează independent sub același nume și în același spirit.

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.