MȚR împlinește 25 de ani de la (re)fondarea sa

0

Muzeul Țăranului Român – 25 de ani

Joi, 5 februarie 2015, Muzeul Țăranului Român împlinește 25 de ani de la (re)fondarea sa.

În 1990, Ministrul Culturii, Andrei Pleșu îl numește la conducerea Muzeului de la Șosea, pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, împreună cu echipa sa, va reașeza colecția înstrăinată în anii comunismului și va face să renască un muzeu centenar” (Irina Nicolau).

afis_25 de ani

În anul 1996, a venit și marea recunoaştere internaţională: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Până în prezent, Muzeul Țăranului Român este singurul din România care deține această distincție în patrimoniul său.

Prin expozițiile temporare și colecțiile sale vechi, dar și recente, prin târgurile sale deja tradiționale și promovarea produselor țăranului român”, prin activitățile sale cu copiii, prin diversitatea acțiunilor sale culturale (lansări de carte și dezbateri, concerte și filme, colocvii și seri culturale etc.), Muzeul Național al Țăranului Român încearcă să se păstreze permanent în actualitate.

Am pus în centrul muzeului nostru „icoana” țăranului și în titlul său cuvântul țăran. Sunt dominat de credința puternică în valorile artei țărănești, în valabilitatea ei și de respectul pentru acești oameni care n-au știut să se apere. – Horia Bernea, Câteva gânduri despre muzeu… 

În zi aniversară, între orele 10 și 18, intrarea este liberă.

Nu scăpați ocazia de a ne (re)vizita!

În zilele de 5, 6 și 7 februarie, puteți beneficia de ghidaje gratuite la orele 11 și 15.

Programări pentru ghidaje de luni, 2 februarie, până vineri, 6 februarie, între orele 10 și 17, la numărul de telefon 021 303 43 78.

Muzeul se va sărbători pe tot parcursul anului cu expoziții, concerte, târguri cu meșteri și ateliere de creativitate pentru copii.

Vă așteptăm să-i călcați pragul de fiecare dată cu bucurie și prietenie.

Muzeul Național al Țăranului Român

Șoseaua Kiseleff, nr. 3, București

tel. 021.317.96.60

fax 021 312.98.75

www.muzeultaranuluiroman.ro

facebook.com/MuzeulTaranului

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează