Mozart ROCKS 2010 / Bucuresti, 12 aprilie 2010

0

Concert Sala Palatului, 12 aprilie 2010 orele 19:00 FIX !!! Mozart ROCKS susţine MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ împotriva muzicii de prost gust, împotriva muzicii de pahare multe, împotriva concertelor făcute din playback …

Am vizitat pagina evenimentului şi am găsit câteva informaţii interesante din care redăm şi noi câteva cuvinte:

„Fiecare vârstă sau generaţie are preferinţele ei şi argumentele cu care şi le justifică, indiferent de domeniul de interes.

Ne aducem aminte cu toţii cum strâmbau părinţii noştrii din nas atunci când ne vedeau cu blugii Levi’s tociţi, cum ne trimiteau profesorii la tuns atunci când părul ne ajungea un pic mai lung şi ce ciudat se uitau la noi atunci când, la banchet, dansam pe „we don’t need no education, we don’t need no thought control”.

Uitaseră, profesorii şi părinţii, că, la rândul ei, generaţia lor adoptase fusta mini, dansase foxtrot, ascultase la radio melodiile lui Louis Armstrong, deşi bunicii ar fi vrut să-i înveţe valsuri.

De o vreme încoace, asistăm însă la un fel de armistiţiu artistic, un fel de procedură de inventariere şi revizuire a valorilor, tot aşa cum, din când în când, oamenii scot la iveală vechi bijuterii, le şterg şi le dau luciu pentru ca mai apoi să le preţuiască purtându-le în zilele de sarbatoare, într-un context modern.

În 1969, nişte tineri cu părul lung numiţi Blackmore, Lord, Gillan, Glover şi Paice, adică Deep Purple, au concertat alături de The Royal Philharmonic Orchestra, folosind însă orchestra simfonică pentru acompaniament. The London Philharmonic Orchestra a cântat apoi piese celebre ale formaţiei Led Zeppelin, cum ar fi Kashmir sau Stairway to Heaven. Un alt stil de apropiere între orchestrele simfonice şi muzica rock a fost promovat de Yngwie Malmsteen, copilul teribil al rock-ului anilor ’80 care, puternic influenţat de Nicolo Paganini, a promovat stilul neo-clasic, concertând în Japonia cu New Japan Philharmonic Orchestra, interpretând însă piese scrise de Malmsteen în stilul clasic.

Cele mai frecvent întâlnite conexiuni clasic-moderne, au fost adaptări ale unor piese clasice, formaţii de rock sau pop preluând teme binecunoscute ca mai apoi să le suprapună unor ritmuri moderne.”

Mai multe informaţii despre eveniment sunt disponibile şi pe blogul brailateo.blogspot.com
Pe pagina web un video preluat de la : http://www.youtube.com/watch?v=KRIc-t-OT-8

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează