MONZA ARES: „Prin campania de screening cardiologic gratuit vrem să diagnosticăm cât mai mulți copii din cei peste 15.000 care trăiesc cu malformații cardiace”

0

MONZA ARES: „Prin campania de screening cardiologic gratuit vrem să diagnosticăm cât mai mulți copii din cei peste 15.000 care trăiesc cu malformații cardiace”

  • Investigațiile gratuite sunt disponibile pe durata lunii iunie 2024

MONZA ARES, cea mai mare rețea națională de servicii specializate de cardiologie din România, relansează campania „Nicio zi fără joacă”, oferind screening-uri cardiace gratuite pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. 

Cea de-a noua ediție a programului de screening gratuit se va desfășura pe tot parcursul lunii iunie, oferind consultații plus EKG (electrocardiograme) gratuite de către echipa de medici cardiologi pediatri MONZA ARES. Aceste investigații au o contribuție majoră la identificarea, gestionarea și tratarea potențialelor probleme cardiace, în condițiile în care, potrivit OMS, 8 din 1.000 de copii se nasc cu o malformație cardiacă congenitală. 

În România, se estimează că aproximativ 15.000 de copii cu vârsta sub 18 ani trăiesc cu malformații cardiace congenitale netratate. „Datorită progreselor din medicina modernă, a tehnologiilor și mai ales datorită competențelor medicilor de elită, putem aborda eficient afecțiunile cardiace pediatrice dintr-un spectru larg, inclusiv patologiile extrem de complexe. Însă nu poate exista intervenție medicală fără diagnostic. Anual, în România, se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt tratați. Prin campania gratuită de screening „Nicio zi fără joacă” ne propunem să facem aceste evaluări accesibile, pentru ca mai mulți copii să poată primi îngrijire medicală în timp util”, a declarat dr. Geanina Durigu CEO MONZA ARES Grup. 

Pe parcursul edițiilor anterioare, programul gratuit de screening a evaluat peste 2200 de copii, unul din zece prezentând afecțiuni nediagnosticate anterior, cum ar fi aritmii respiratorii, bradicardii sinusale, tahicardii ventriculare, aspect hipertorfie ventriculară stângă și dreaptă, BRD minor, dar și malformații cardiace congenitale, precum defect septal atrial și persistență de canal arterial. MONZA ARES este responsabilă de lansarea primului departament de Angiologie Pediatrică din Europa de Est specializat în tratamentul minim invaziv al copiilor cu probleme cardiace și arteriovenoase congenitale, premieră realizată în 2014. 

Screening-urile se vor desfășura la centrul MONZA ARES din str. Tony Bulandra nr. 27, București. Investigațiile pot fi efectuate exclusiv cu programare, la numărul de telefon 031 9300. Locurile sunt limitate și vor fi alocate în ordinea programărilor. Pe durata campaniei, complementar, ecografiile cardiace pot fi efectuate la un preț special.

Despre grupul MONZA ARES 

Grupul MONZA ARES este cea mai mare rețea națională de servicii specializate de cardiologie, oferind soluții terapeutice inovatoare de cardiologie și radiologie intervențională. MONZA ARES deține în prezent 10 săli de angiografie în 7 centre din București, Cluj-Napoca, Constanța și Tulcea și 3 clinici multidisciplinare, cu focus pe cardiologie, în Cluj-Napoca, MONZA ARES Cardiomed. În 2023, grupul a preluat activitatea de cardiologie a Spitalului Monza. Misiunea MONZA ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare din sfera cardiologiei. În spiritul acestei misiuni, de-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la MONZA ARES au avut loc 19 premiere medicale naționale. Din anul 2019, grupul este deținut majoritar de fondul american de investiții Highlander Partners, fond cu active de 3 mld USD.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.