Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MOL România extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat în 60 de benzinării

0

MOLRomania_colectare_ulei2 

  • Aproape 8.000 de litri de ulei alimentar uzat au predat locuitorii la punctele de colectare amplasate în benzinăriile MOL România de la lansarea programului, în luna august 2012
  •  Începând cu luna octombrie, numărul benzinăriilor participante la program va fi extins din nou, la 60 de stații MOL România, pe baza solicitării clienților
  • Uleiul colectat este transferat unui operator autorizat, pentru reciclare, fiind redusă poluarea mediului

De la lansarea programului, în luna august 2012 aproape 8.000 de litri de ulei alimentar uzat au fost predați de locuitori din diferite orașe din Româniaîn punctele de colectare amplasate în benzinăriile MOL, iar numărul benzinăriilor participante la program va fi extins în , în luna octombrie, până la 60.

„La cererea clienților, am continuat să extindem numărul stațiilor participante la programul de colectare a uleiului alimentar uzat, primul de acest fel lansat de un lanț de benzinării din România. Credem că această creștere a gradului de conștientizare a necesității colectării selective a acestui deșeu este cel mai important rezultat al programului, pe lângă volumul important de ulei colectat”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

Programul de colectare a uleiului alimentar uzat de la populație a fost lansat de către MOL România în luna august 2012, inițial în 30 de benzinării și a fost extins în mai multe etape, după ce clienții și-au manifestat interesul în acest sens. Începând cu luna octombrie, s-au alăturat programului 10 noi stații, în orașele Alba Iulia, Baia Mare, Gheorgheni (2), Iași, Pitești, Râmnicu Vâlcea (2), Sibiu și Târgoviște. Astfel, numărul total al benzinăriilor participante la program a ajuns la 60.

MOL România își pune la dispoziție capacităţile logistice şi serviciile angajaților în folosul comunităţii, fără ca acest proiect să genereze vreun câştig material. Compania Biofilter România asigură recipienţii pentru colectare şi transportul până la o facilitate logistică, unde uleiul uzat este depozitat şi purificat, iar ulterior va fi reciclat, ceea ce reduce poluarea mediului.

Colectarea uleiului alimentar uzat este reglementată  doar în cazul restaurantelor, iar consumul anual de ulei al populației din România este estimat la circa 260.000 de tone. Deversarea uleiului uzat în mod necontrolat poate polua masiv apele, întrucât o singură picătură de ulei poate degrada pînă la 1.000 de litri de apă. Acest deșeu este deosebit de nociv pentru mediu, întrucât este o substanță greu degradabilă.

Adresele benzinăriilor care participă la program:

Alba Iulia Str. A.I Cuza nr 4
Arad
Arad Bd. I. Maniu nr. 56-62
Arad Str. Zimandului nr.3.,
Arad Bd. Aurel Vlaicu nr. 244-246
Baia Mare Str Victoriei nr 167
Bistrița Calea Moldovei nr. 56
Bucureşti
București Str. Barbu Văcărescu nr. 62-72, sect. 2
București Calea 13 Septembrie 204-206A, sect. 5
București Berceni Str. Mariuca nr. 67, sect. 4
București Chiscani Str. Chiscani nr.1 (Inters. Podul Grant), sect.1
București Colentina Sos. Colentina nr. 374E
București Fundeni Sos. Fundeni nr. 161.
București Gara de Nord Str. Dinicu Golescu nr. 29 sect. 1
București Giulesti Calea Giulești nr. 39/Pod Grant, sect.6
București Giurgiului Șos. Giurgiului nr. 200, sect.4
București Iriceanu Str. serg. Ion Iriceanu nr. 25-53, sect. 4
București Iuliu Maniu Str.  Iuliu Maniu nr. 15B.
București Lujerului Str. Lujerului fn., sect. 6
București Otopeni 2 DN1, km13+00
București Pallady B-ul Theodor Pallady nr. 66, sect. 3
București Postavarul Sos. Postăvarului nr. 24.
București Rm. Vâlcea Str. Râmnicu Vâlcea  nr. 12.
București Turnu Măgurele Str. Turnu Măgurele  nr. 110.-112.
București Virtuții Șos. Virtuții, nr. 48, sect. 6
București Otopeni Sos.  București-Ploiești  nr.  127 C
București Odăi Sos. Odăi nr.  425-431
București Pallady 2 Bd. Theodor Pallady nr. 117-199
București Corneliu Coposu Bd. Corneliu Coposu nr. 14
București Valea Cascadelor Str. Valea Cascadelor nr. 26, sector 6
București Militari Bd. Iuliu Maniu nr. 205-215, sect. 6
Cluj-Napoca
Cluj Napoca Str. Observatorului nr. 76-78
Cluj Napoca Calea Dorobantilor nr. 58-60
Cluj Napoca Bd. Maresal Ion Antonescu fn.
Cluj Napoca Str. Teodor Mihali Fn.
Cluj Napoca Bdul 1 Decembrie 1918 fn.
Floreşti  Com. Floreşti
Gheorgheni
Gheorghieni Str. Kossuth nr. 201.
Gheorghieni Strada Gabor Aron , nr 41
Iasi Str. Pacurari nr. 97-99
Miercurea Ciuc  Str. Brasovului f.n.
Odorheiu-Secuiesc
Odorheiu Secuiesc Str. Beclean nr. 14.
Odorheiu Secuiesc Str Nicolae Bălcescu 89/K
Oradea
Oradea Str. Dimitrie Cantemir nr. 26-30
Oradea Str. Stefan cel Mare nr. 89
Oradea Calea Clujului nr. 231 A.
Oradea Bd. Decebal nr. 51.
Pitesti Bd. Nicolae Balcescu fn.
Ploiești
Ploiești 3  DN 1, km. 63+00
Ploiești 1 Str. Postei nr. 60 (Parcul Strajerilor)
Râmnicu Vâlcea
Rm. Valcea (centura) Calea lui Traian nr. 291
Rm. Vâlcea (oras) Calea lui Traian nr. 166
Reghin Str Iernuteni nr. 32C-34
Sf. Gheorghe Bd 1 Decembrie 1918 f.n.
Sibiu Str. Alba Iulia fn.
Sighişoara str. Mihai Viteazu fn.
Suceava Str. Traian Vuia/str Unirii f.n
Târgoviște Str. M. Bravu nr1
Târgu-Mureş
Târgu Mureș Str. Gheorghe Doja nr. 76.
Târgu Mureș Bdul 1 Decembrie 1918 nr. 242
Târgu Mureș Ernei (Str. Principală nr. 630B)

 

Urmăriţi-ne şi pe Facebook/MOLRomania

Despre MOL

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 29.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, având în prezent operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 țări, dintre care 154 în România. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul țării, dintre care unul a fost ratificat de către Guvernul României.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.