Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mogoşoaia ClasicFest. PROGRAM 3-4 mai 2014

0

Mogoşoaia ClasicFest ediţia a III a, eveniment oferit de Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociatia Pro Valores şi Radio Romania Cultural.

 Mogosoaia ClasicFest…între experienta si tinerete.

saptamana 2

La Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia continuă ediţia a III a a Mogoşoaia ClasicFest, eveniment oferit de Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociatia Pro Valores şi Radio Romania Cultural.

În cel de-al doilea week-end al festivalului, sâmbătă 3 si duminică 4 mai 2014, de la ora 17, Sala Scoarţelor, se va transforma într-un templu al muzicii de cea mai bună calitate.

În prima seară, doi artisti de mare valoare violoncelistul Dan Cavassi – solist instrumentist al Filarmonicii „George Enescu” şi pianistul Mihai Ungureanu – solist concertist şi director al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, ne vor purta în universul sonor imaginat de Johannes Brahms.

A doua zi, duminică 4 mai, de la ora 17, vor susţine un recital laureaţii ediţiei a IV a a Concursului Drumul spre celebritate: violonista Simina Croitoru, violoncelistul Horaţiu Luduşan şi fagotistul Mihai Boboiescu. Acesti trei tineri extreme de valoroşi, acompaniaţi de pianista Verona Maier, vor interpreta opusuri de: Pablo de Sarasate, Fritz Kreisler, Robert Schumann, Piotr Ilici Ceaikovski, Gaspar Casaado şi Jean Francaix.

dan-cavassiVioloncelistul Dan Cavassi este solist instrumentist al Filarmonicii George Enescu. După absolvirea universităţii naţionale de muzică din Bucureşti, la clasa lui George Iarosevici, s-a perfecţionat la cursuri internaţionale desfăşurate la Pecs, Weimar sau Bayreuth, iar în 1973 a obţinut o bursă la Geneva unde a lucrat cu legendarul Pierre Fournier. Din 1974, in paralel cu activitatea in orchestra sau cu aparitiile solistice, se preocupa intens de muzica de camera,colaborand constant cu formatii si artisti consacrati. In anul 2006 a fost decorat de catre presedintele Romaniei cu Ordinul Cultural –clasa  I pentru intreaga activitate artistică.

Pianistul Mihai Ungureanu, solist concertist şi director artistic al Filarmonicii Oltenia, a debutat la 16 ani pe scena Filarmonicii craiovene interpretând concertul nr. 1 de Franz Liszt.  Din anul 1981 incepe sa sustina o intensa activitate concertistica, colaborand cu toate orchestrele simfonice din tara, deosebita sa prezenta scenica fiind apreciata si peste hotare. In ipostazele de solist, interpret de muzica de camera si acompaniator, Mihai Ungureanu a concertat in centre culturale renumite din Europa, America (in S. U. A., Canada si Brazilia a sustinut o serie de recitaluri de mare succes) si spatiul asiatic (Japonia, Coreea de Sud, Republica Islamica Iran). Este laureatul mai multor competitii nationale si a fost distins cu Premiul ATM (Premiul Criticii Muzicale-1986).

Violonista Simina Croitoru este studentă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, are 24 de ani si 24 de premii la competiţii nationale şi internationale, majoritea premii I. A concertat cu aproape toate filarmonicile ţării, iar numărul recitalurilor este impresionant. A cântat pe scene din Austria, Italia, Germania, Ungaria, Elveţia, Cehia.

Violoncelistul Horaţiu Luduşan s-a născut în 1993 la Cluj Napoca, iar acum este student în anul al II lea la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. A strâns până în prezent 18 premii nationale. A fost solist al Filarmonicii Transilvania, a participat la cursurile de maiestrie susţinute de: Marin Cazacu, Götz Teutsch, Umberto Clerici, Razvan Suma, László Fenyö.

Fagotistul Mihai Boboiescu este din Bucureşti şi are 25 de ani. A obţinut premii la concursuri naţionale şi la Olimpiadele de muzică. În perioada 2005 – 2010 a colaborat cu diferite orchestre şi ansambluri camerale, dintre care amintim: Orchestra Naţionala de Tineret, Orchestra Inginerilor, Orchestra Medicilor, Orchestra „Tinerimea Română”. De curând a fost solist al Orchestrei de Cameră Radio.

 Programul complet pe: http://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic

Partener: Marconi Relax

Parteneri media: Radio Romania Muzical, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Looms, Onlinegallery.ro, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, SensoTV, Art Act magazine.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.