Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Modex va deschide un laborator de blockchain la ASE, cu o investiție de 50 000 de euro

0

Mihai Ivascu, CEO și fondator Modex, a semnat, luni, 2 martie 2020, un parteneriat cu Rectorul Academiei de Studii Economice din București (ASE), prof. univ. dr. Nicolae Istudor, pentru transformarea unei săli de curs într-un laborator de blockchain.

Sala cu o capacitate de 80 de locuri va deveni, din toamnă, laborator de blockchain pentru studenții tuturor facultăților din cadrul ASE, compania Modex contribuind astfel la dezvoltarea competențelor digitale ale studenților, indiferent că sunt la facultăți cu profil IT sau business. Specialiștii Modex vor organiza în viitorul “Blockchain Lab” evenimente educaționale, workshop-uri, conferințe științifice pentru studenți și comunitatea academică.

Ca absolvent al Academiei de Studii Economice sunt extrem de emoționat că mă aflu astăzi aici, avându-l pe domnul rector alături, în sala în care am făcut și eu cursuri cu mulți ani în urma, sală pe care acum, ca fondator al unei companii de tehnologie, am posibilitatea să o modernizez pentru studenții facultății. Modex este un produs tehnologic de ultimă generație dezvoltat de programatori români și este în ADN-ul nostru să oferim ceva înapoi societății în care ne-am format. ASE-ul merită o sală de curs amenajată de Modex, care să se ridice la nivelul epocii digitale în care trăim cu toții”, a precizat Mihai Ivașcu, CEO Modex. Fondată de antreprenorul român Mihai Ivașcu în 2017, Modex a reusit să atragă finanțări de peste 12 milioane euro pana la finele lui 2019. 

Potrivit estimarilor, va fi nevoie de aproximativ 50 000 de euro pentru a echipa viitoarea sală Modex corespunzător funcționarii ca un laborator de blockchain, cu scopul de a atrage studenții și persoanele din mediul academic către această tehnologie inovatoare.

Salutăm cu entuziasm încheierea parteneriatului cu Modex, care se va concretiza, într-o primă etapă, cu amenajarea unui laborator Modex la ASE. Este o nouă dovadă a procesului firesc de apropiere dintre universități și mediul de afaceri, din care ambele părți au de câștigat, și care înseamnă, în final, investiția pe care o facem împreună, în ceea ce avem mai prețios, respectiv studenții de azi, viitorii specialiști de mâine”, a declarat Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor.

ASE va deveni una dintre primele universități din lume care va avea curriculă de blockchain.

Potrivit unui studiu al companiei de audit Deloitte, tehnologia blockchain este printre primele cinci priorități strategice ale organizațiilor din întreaga lume, iar educarea publicului și autorităților române în privința beneficiilor ei devine un lucru obligatoriu pentru dezvoltarea sustenabilă a societății românești în epoca digitalizarii.

Despre Modex

Modex este o companie care facilitează adopția blockchain-ului, simplificând radical implementarea tehnologiei blockchain pentru a oferi companiilor siguranță și inovație. Încă de la început, Modex a fost proiectat ca o infrastructură blockchain enterprise „la cerere”. Am început cu o simplă întrebare: Cum ar fi ca utilizarea blockchain-ului să fie la fel de simplă precum folosirea unui API? Rezultatul este o platformă care vă ajută să realizați primul proiect de blockchain în câteva zile, în loc de câteva luni. Modex Blockchain Database se adresează companiilor care sunt nemulțumite de contractele scumpe de consultanță și perioadele lungi de dezvoltare. Acum vă puteți securiza și partaja datele fără a le oferi altora. Cu Modex, blockchain-ul devine o simplă utilitate.

Video de prezentare Modex BCDB: https://bit.ly/2kY2Tpv

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.