Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Moda 2.0: Democratizarea modei in era digitala

0

Moda 2.0: Democratizarea modei in era digitala

(2, 3, 4 septembrie)

Moda a fost intotdeauna un spectacol greu de prins in definitii. Dar vremurile recente i-au adus noi dimensiuni, care o fac inca mai complexa. Plecand de la ideea ca moda reflecta adecvat vremurile care au creat-o, cu atat mai interesanti devin anii recenti, in care a avut loc o adevarata schimbare la fata a acestei industrii.

 

La atelier vom discuta despre urmatoarele teme:

a) 2 septembrie – Blogurile de moda:

 

Este vorba de aparitia primelor bloguri – The Sartorialist, Garance Dore, Susie Bubble, Style Rookie, ale unor personaje care au devenit curand la fel de relevante in peisajul modei contemporane ca si designerii care obisnuiau, pana  acum cativa ani, sa tina primele pagini ale revistelor.

 

Industria de moda a reusit sa cearna opiniile care s-au dovedit valoroase, iar astazi o critica favorabila venita din partea unui blogger respectat valoreaza la fel de mult ca opinia unui jurnalist.

 

b) 3 septembrie – Fenomenul “street style”:

 

Un alt aspect intens dezbatut astazi este fenomenul street style, care a ajuns sa functioneze intr-un cerc vicios perfect: daca la inceputurile erei digitale in moda fotografia de strada surprindea tinutele creative ale iubitorilor de moda, astazi acestia din urma sunt cei care isi construiesc tinute elaborate pentru a fi observati de fotografi si pentru a castiga notorietate si contracte profitabile in urma aparitiilor pe blogurile de profil.

 

c) 4 septembrie – Noua fotografie de moda si integrarea ei in lumea virtuala:

 

Vom afla cum a ajuns fenomenul street-style la apogeul la care se afla acum, ce sta in spatele tinutelor fotografiate pe strada in preajma marilor prezentari de moda, care sunt noile elite ale modei nascute de chiar acest fenomen, dar si cine sunt fotografii care au facut cariere in urma publicarii acestor fotografii. Mai mult, vom discuta despre felul in care sunt facute fotografiile si detaliile care conteaza atunci cand ele sunt evaluate.

 

Odata cu blogurile de moda, prin impartasirea permanenta a tinutelor pe retele de socializare si vizionarea in timp real a fashion show-urilor, moda a luat o turnura noua: a devenit a tuturor.

 

Cum mai percepem moda astazi, daca ea este pentru toata lumea? Ce inseamna sa mai fii la moda in acest context? Cat mai dureaza influenta unei tendinte? Despre toate acestea vom discuta impreuna.

 

Street_fashion-333x250

Lector: Ioana Ulmeanu

Data incepere: 2 Septembrie 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: zilnic (luni-miercuri, 2-4 Septembrie)

Cost: 130 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 120 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr 40, etaj 1

 

INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.