Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MOBILIZARE pentru protest: Penalii din Parlament îi scot pe români în stradă la BUCUREȘTI și la CLUJ

0

MOBILIZARE pentru protest: Penalii din Parlament îi scot pe români în stradă

Sursa si mai multe informatii: Romania Curata

13495025_10154995911748327_1374848882221482131_n

SURSA FOTO: AICI.

UPDATE: de la ora 18.00, se anunță protest și în Piața Unirii din Cluj (amănunte aici).

Două evenimente pe Facebook, ”La Brutărie!” și ”Cătușe înainte de pâine”, anunță organizarea unor proteste civice, mâine (joi), de la ora 18.00, în același loc: Fântâna din Piața Universității din București. Ambele anunțuri de mobilizare au ca fundament deciziile din ultimele zile ale parlamentarilor români, care, înainte de a intra în vacanță, au iritat cetățenii pe bandă rulantă:

respingerea solicitării DNA de începere a urmării penale împotriva fostului ministru de Externe Titus Corlățean în Dosarul Votului din diaspora
re-adoptarea legii pensiilor speciale pentru aleșii locali după ce forma inițială fusese declarată neconstituțională de către CCR
”salvarea” de răspundere penală a parlamentarilor care și-au angajat neamurile la birourile electorale – detalii aici;
menținerea în funcții publice a penalilor condamnați definitiv, dar cu suspendare – detalii aici;
imunități pentru notari

“Românii trebuie să se hotărască dacă în loc de alimentare cu apă preferă un denunț, dacă în loc de o școală preferă un dosar sau în loc de o pâine mai bună preferă niște cătușe”, spunea penalul Liviu Dragnea acum vreo săptămână. (…) Această falsă dilemă etică prin care suntem puși cu obrăznicie să alegem între conducători penali și ceva de pus pe masă va fi rezolvată în stradă: vrem cătușe pentru o pâine mai bună! La brutărie, penalii la brutărie!” – mobilizare pe evenimentul ”La Brutărie!”

***

”Parlamentul profită că suntem topiți de căldură și ne-o trage din triaj. (…) Joi, 23.06, ne vedem pe stradă! O ultimă …. dovadă că stăm cu ochii pe ei înainte să intre în vacanță!” – mobilizare pe evenimentul ”Cătușe înainte de pâine”

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.