Mix cultural la ICR, de Noaptea Institutelor / 24 iunie 2011

0

Institutul Cultural Roman asteapta toti consumatorii de cultura nocturna vineri, 24 iunie 2011, de la ora 19.30, pana sambata dimineata, la cea de-a cincea editie a Noptii Institutelor Culturale. Timp de sapte ore, in Aleea Alexandru nr. 38 sunt programate evenimente organizate de ICR, Fundatia Culturala Greaca, Institutul Camões/Ambasada Portugaliei si Delegatia Wallonie-Bruxelles.

Vom fi martorii unei inedite intrepatrunderi de culturi. De peste mari, vor ajunge in Aleea Alexandru imagini si gusturi lusitane, cuvinte alese si autori de poveste. Gradina va rasuna de ritmuri desprinse din tavernele grecesti, carora li se vor adauga bucate tradiționale elene, iar cafelele si dulciurile oferite de maestrul Gheorghe Florescu vor completa atmosfera mediteraneana. Pe tot parcursul Noptii, invitatii vor putea savura dulceturi preparate de echipa Les Saveaurs d’Yveline dupa retete naturale. In programul nocturn vor fi inserate povestiri muzicale aduse de formatia vocal-instrumentala de muzica veche „Anton Pann“, care continua seria concertelor „Cand Bizantul eram noi” organizata de ICR, dar si muzica electro-avant garde venita din Belgia.

Ghid de calatorie culturala

Calatoria incepe la ora 19.30, cand va fi vernisata expoziția „Olhares romenos sobre Lisboa” a cursantilor Scolii de Poetica Fotografica „Francisc Mraz“, care prezinta viziuni ale acestora asupra capitalei portugheze. Alaturi, va asteapta o alta: autori portughezi tradusi in limba romana. In curte, un joc interactiv – „Cum se pronunța?“ va rasplati caștigatorii (incepatori!) à portuguesa.

Un moment inedit al Noptii il reprezinta lecturile bilingve din seriile Nikos Kazantzakis si Fernando Pessoa, publicate la Editura Humanitas. La standul amenajat in interior vor fi prezenti, de la ora 20.00, traducatori si bursieri ai Centrului National al Cartii, colaboratori ai Fundatiei Culturale Elene si ai Institutului Camões. De asemenea, vor citi din volumele lor scriitorii Claudiu Komartin, Nora Iuga, Doina Ioanid, Andra Rotaru, Daniel Banulescu, Sorin Despot, Teodor Duna si Stoian G. Bogdan. Traducerile vor fi asigurate de actuala grupa de bursieri din cadrul ICR, proveniti din Italia, Polonia, Germania, Spania, Chile si Republica Moldova, dar si de fosti beneficiari ai burselor derulate de ICR, care au ales sa locuiasca temporar in Romania.

Pornind de la fanariotii bucuresteni, de la muzica de curte sau de mahala, de la umorul romanesc ori de la manuscrise medievale de sorginte bizantina, formatia vocal-instrumentala de muzica veche „Anton Pann“ va asteapta cu un nou concert din seria „Cand Bizantul eram noi”. Aranjamentul orchestral si conceptul spectacolului, care incepe la ora 21.30, sunt realizate de Constantin Raileanu, dirijorul si fondatorul grupului.

Tangtype, un duo pop experimental, va concerta de la ora 23.30 pe scena amplasata in curtea ICR. Cu instrumente variate și cu o voce care amplifica starea de reverie, belgienii sunt cei care vor incheia noaptea intr-o atmosfera avangardista.

Programul complet: www.icr.ro/noapteainstitutelor2011

***

Noaptea Institutelor Culturale este un proiect derulat de clusterul EUNIC din Romania, care reuneste peste 50 de evenimente propuse de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Forumul Cultural Austriac, Fundatia Culturala Greaca, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Camões/Ambasada Portugaliei, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura „Vito Grasso”, Institutul Polonez si Delegatia Wallonie-Bruxelles. Coordonatorul editiei din acest an este Forumul Cultural Austriac. Evenimentele se vor derula timp de 14 ore in opt locuri din Bucuresti. Parteneri: R.A.T.B, Asociatia Green Revolution, ANZI Soft.

Cu sprijinul Asociatiei Green Revolution, organizatorii vor pune la dispozitie 60 de biciclete echipate nocturn, care vor putea fi inchiriate de la punct special amenajat pe str. Arthur Verona, langa Biserica Anglicana. Doritorii sunt rugati sa se inscrie in prealabil la adresa: office@austriacult-bucuresti.ro trimitand: nume, prenume si CNP. Bicicletele vor putea fi ridicate in baza cartii de identitate in intervalul 19.00-21.00 si vor fi inapoiate in intervalul orar 02.00-04.00.

Ca si in anii precedenti, va exista Cursa speciala R.A.T.B. pentru Noaptea Institutelor Culturale, care va parcurge traseul Piata Presei Libere – Piata Universitatii, pe arterele: Bd. Marasti, Bd. Aviatorilor, Bd. Lascar Catargiu, Bd. Dacia, Bd. Carol, Bd. Magheru, in intervalul orar 23.00-04.00. Calatoria cu acest mijloc de transport este gratuita.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.