Mişcarea Papioanelor, 18 iunie 2012

0

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN 

Luni, 18 iunie, începând cu ora 19:00, în faţa Institutului Cultural Român, se organizează Mişcarea Papioanelor, o manifestaţie de susţinere a actualei conduceri ICR, la iniţiativa Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN.

La Mişcarea Papioanelors-au alăturat studenţi, bursieri ICR, intelectuali, artişti şi consumatori a proiectelor şi evenimentelor marca ICR. În urma apelului la solidaritate cu instituţia condusă de Horia-Roman Patapievici, s-a ajuns la o mobilizare impresionantă pe reţelele de socializare, fiind invitate să participe câteva mii de persoane, iar numărul participanţilor continuă să crească (www.facebook.com/events/426851214012185/).

Mişcarea Papioanelor are la bază un manifest în 5 puncte:

1) Retragerea OUG Nr.27 din 13.06.2012 (noua Lege ICR).
2) Respecatarea mandatului actualei conduceri ICR (până in ianuarie 2013).
3) Menținerea unei conduceri a Institutului Cultural Român din rândul intelectualilor credibili.
4) Promovarea și finanțarea proiectelor pe criterii de profesionalism, fără intervenții și decizii politice.
5) Respectarea oamenilor de cultură în spațiul public românesc.

Participanţii la manifestaţie vor purta papion, încercând să demonstreze prin aceasta că rezonează cu un model de intelectual caracterizat prin rafinament şi erudiţie, modelul la care România ar trebui să recurgă în acest moment.

Manifestaţia se va desfăşura în mod paşnic, pe trotuarul din faţa Institutului Cultural Român, între orele 19:00 şi 19:30, urmând a se forma un lanţ uman în jurul ICR, singura „armă” de protest fiind papionul.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează