Mișcare și Culoare, laboratoare de mișcare și artă vizuală pentru copii de toate felurile

0

Joi, 7 septembrie, ora 18:00, Asociația Secția de Coregrafie, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană, vă invită la vernisajul Mișcare și Culoare. Expoziția conține lucrări realizate în urma a 12 laboratoare în care copii ce provin din medii diferite au intrat în contact cu arta contemporană, îndrumați de specialiști din domenii diverse.

Afis Miscare

Proiectul propune o tehnică educațională inedită, care pune accent pe multidisciplinaritate și îmbinarea creativității cu cunoștințe din știință și tehnologie. Formatul este, de asemenea, interesant –  o serie de întâlniri, laboratoare, tururi ghidate, expoziții și prezentări de spectacole care au pus împreună copii din medii defavorizate cu copii din medii cu acces la cultură.

 

Sub îndrumarea unei echipe formată de psihologi, artiști, istorici, coregrafi, muzicieni și actori, copiii au experimentat desenul ca urmă lăsată de corpul lor în mișcare, aflând aspecte ale cinetismului corpului uman și exprimându-se liber, în diferite tehnici, pe suprafețe mari.

Mișcare și Culoare s-a dezvoltat de la ideea că toate artele se întrepătrund, așa că a abordat educația prin artă într-un mod ce cuprinde mai multe domenii de referință, cu pornire de la specificul și nevoile proprii vârstei, dar satisfăcând, înainte de toate, nevoia copiilor pentru joc – înțeles ca element cheie în dezvoltarea societății și acumularea de cunoștințe.

Proiectul inițiat de Irina Cangeopol și Sandra Mavhima se va încheia cu realizarea unui scurtmetraj video și a unei publicații care va prezenta artefactele realizate de copii, metodele de abordare integrată a tuturor artelor și în relație cu alte discipline, promovând astfel un model de bune practici în educația prin cultură în cadru non-formal.

Vă așteptăm cu drag să cunoașteți micii artiști și să aflați mai multe despre educația nonformală prin artă.

Puteți urmări proiectul pe pagina Facebook CARTIERUL DE DANS.

RSVP: www.facebook.com/events/2151552015071776

Proiect conceput de Asociația Secția de Coregrafie, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și finanțat în cadrul programului cultural ”București Oraș participativ”

Parteneri instituționali: Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Municipiului București, Liceul Teoretic ”Dimitrie Bolintineanu”, Școala Gimnazială ”Sfântul Silvestru”, Școala Germană ”Zeppelin Schule”, Centru de plasament ”The Door”, Asociația Istoria Artei.

Parteneri media: Susține Cultura în Educație, Roata Mare

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.