Mindfulness: un stil de viaţă conştient

0

Pentru început vom face un test de măsurare a nivelului de conștiință (CQ-i – dezvoltat de Ovidiu Brăzdău), ca să vedem unde stăm. Apoi, vom aborda fundamentul practicii mindfulness, pe baza căruia vom explora cu conștiința diverse zone de manifestare ale ființei umane. Adică vom practica exerciţii care să ne ajute să devenim mai conștienți de gânduri, de emoții, de corpul fizic, de identitatea noastră, de relațiile noastre cu ceilalți. Pregătiți-vă ca pe lângă întâlnirile bisăptămânale, să aveți de făcut exerciții în fiecare zi, pe toată durata desfășurării programului.

Mindfulness

De ce?

Atelierul „Mindfulness: un stil de viață conștient” a luat naștere pentru că am observat că, deși există foarte multă informație legată de dezvoltarea interioară, lipsește cu desăvârșire practica. Aceasta se întâmplă pentru că nu există un context de practică care să ne susțină. În tradițiile spirituale, aspectul acesta este rezolvat prin ritualurile comunității. Însă foarte mulți oameni, printre care și eu, nu vor să adere în totalitate la o tradiție spirituală sau la alta, probabil datorită diversității culturale la care ne place să fim expuși și a spiritului nostru independent. Pentru acești oameni am creat acest program, pentru a putea aduce minunatele informații inspiraţionale la nivel de trăire.

Cu cine?

Mă numesc Vlad Dogărescu, psiholog şi psihoterapeut și mă preocup intens de meditație și cunoaștere interioară de mai mult de 10 ani. În acest timp am studiat psihologia occidentală, budismul şi yoga. Deși la începutul călătoriei mele mă interesau „super-puterile” psihice și „zburătorii”, cu timpul am devenit din ce în ce mai sceptic și mai orientat spre teoriile care sunt demonstrate prin metoda științifică sau care cel puţin rezistă unei gândiri critice, fără să pierd însă din vedere deschiderea către necunoscut. În continuare îmi face mare plăcere să speculez cu privire la realitatea umană, însă sunt mereu conștient de calitatea unui astfel de gând.

Când?

luni@incubator107 , 6 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:0

duminică@incubator107 , 12 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

marți@incubator107 , 14 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

duminică@incubator107 , 19 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

marți@incubator107 , 21 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

duminică@incubator107 , 26 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

 

Unde ?

Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici: http://bucuresti.incubator107.com/atelier/Breasla%20Vr%C4%83jitorilor/1377  înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.

Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie: http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

 

 

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.