Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mindfulness – introducere în arta de a trăi conştient

0

Fundația Calea Victoriei te invită de vineri, 24 februarie, de la ora 19.00, la cursul Mindfulness – introducere în arta de a trăi conştient, susținut de Anca Coman.

Probabil nu ştiai, dar în 2015 Parlamentul Britanic a devenit prima ţară care adoptă un program de Mindfulness la nivel guvernamental. Vrei să afli cum ar putea funcționa această practică şi pentru tine?

cum sa practici mindfulness

Abordarea Mindfulness te învaţă să observi senzaţiile fizice şi procesele mentale, cu scopul de a trăi total în momentul prezent, fără filtrele obişnuite ale conceptelor, prejudecăţilor, aşteptărilor sau presupunerilor culturale – pe cât posibil, fără „povestea” proprie despre ceea ce experimentezi în realitate.

Cursul de iniţiere în Mindfulness te ghidează să pui în practică arta de a trăi conştient. Între sesiunile de lucru, vei primi recomandări de exerciţii sau „teme pentru acasă”. Vei învăța şi vei experimenta o serie de tehnici si exerciţii pe le vei putea folosi apoi în situaţiile dificile sau oricând vei avea nevoie să te relaxezi şi să te conectezi cu starea de linişte din interiorul tău

Te aşteptăm să descoperi, la acest curs, un nou mod de viaţă bazat pe practica Mindfulness, o cale de a trăi în armonie cu tine şi cu lumea exterioară. Vei căpăta o perspectivă nouă asupra a ceea ce înseamnă o viaţă trăită în mod coştient, cu mai multă productivitate, empatie, creativitate, prezenţă şi bucurie

Pe parcursul celor cinci întâlniri ne concentrăm pe:

1. Ce înseamnă practica Mindfulness şi care sunt beneficiile introducerii sale în viaţa noastră?
2. Conectarea cu corpul.
3. Observarea interacţiunii dintre gânduri şi emoţii.
4. Întâmpinarea cu prezenţă a situaţiilor dificile.
5. Mindfulness în viaţa de zi cu zi.

Lector: Anca Coman
Data începere: 24 februarie 2017; Ora curs:19:00
Număr ateliere: 5

Cost: 250 ron; Cost studenți și pensionari: 225 ron
Locul desfășurării: Str Popa Soare 40, etaj 1, Bucureşti
Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.