Mii de cicliști vor lua parte la cel mai mare maraton din Romania și Estul Europei

0

“Prima Evadare” dă startul duminica, 11 mai

Mii de cicliști vor lua parte la cel mai mare maraton din Romania și Estul Europei

Cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei şi cel mai popular concurs de acest gen din Romania – va avea loc duminica, 11 mai, pe traseul consacrat din pădurile situate în nordul Capitalei. Aproape 2.000 de cicliști s-au înscris deja la concursul aflat la a şasea ediţie, iar mulți altii sunt așteptați să se înscrie în zilele premergătoare competiției.

Concurenti-la-linia-de-start-a-concursului-Prima-Evadare mic

Anul trecut concursul a adus la start aproape 3.000 de concurenţi, depăşind toate aşteptările şi stabilind un nou record naţional de participare. Ca și în ceilalți ani, traseul începe la Academia de Poliție din București cu punctul de sosire la Snagov. Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul Capitalei, pe o distanţă de aproximativ 58 de kilometri între Bucureşti şi Snagov. Întreaga distanţă de concurs este marcată și prevăzuta cu 13 puncte de control și 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de poliţie şi Salvare și este patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Punctul de sosire este situat pe malul lacului Snagov, în interiorul Complexului de agrement Astoria, marcând locul în care se vor desfăşura premierea și tombola.

Concurenti-de-Top-fotografiati-in-viraj-din-elicopter-la-Prima-Evadare-mic

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor o aplicație prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, în premieră, participanții vor primi prin SMS informari si rezultatul la finish. Iar aplicația facebook ”Prima Evadare” va posta în numele concurentului mesaje automate cu situația acestuia.

„Ediţia de anul trecut a concursului Prima Evadare a adunat mai mulţi participanţi şi a stârnit mai multe ecouri decât sperasem, devenind una din cele mai populare competiţii și locul in care cei ajunși din întâmplare pot să-și descopere o noua pasiune. Am reuşit să facem din Prima Evadare o tradiţie, un eveniment emblemă pentru cicliştii români amatori, dar şi profesionişti. Înscrierile au început pentru ediţia din acest an a concursului, iar lista participanţilor numără deja aproape 2000 de concurenţi”, a declarat Daniel Sărdan, organizator al concursului si membru al Clubului NoMad Multisport.

Concursul „Prima Evadare” îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2014 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte desi exista si categorii pentru ciclocross si tandem, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. “Prima Evadare” se bucură de parteneri entuziaști precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer şi High5.

Lucruri şi fapte interesante despre Prima Evadare:

Câteva cifre din 2013:

 • numărul total al celor înscrişi online – 2.927
 • numărul fetelor înscrise – 335
 • numărul fotografilor – 30
 • numărul fotografiilor – peste 20.000
 • participanţi din 29 ţări
 • cel mai vârstnic participant – 73 ani
 • cel mai tânăr – 5 ani
 • numărul copiilor sub 15 ani – 84
 • numărul companiilor înscrise – 57
 • numărul voluntarilor – 220

Câștigătorii ediției 2013 au fost:

Lucian Logigan (Procycling Team Sibiu), categoria Elite,
Zsuzsa Gyurka (NoMad Merida CST), categoria Feminin Open
Două echipe de ciclişti, având câte o persoană nevăzătoare în componenţă, au câştigat la tandem: Arnold Csaba Butu & Bereci Jeno (nevăzător) (Matrix – Romania), Zsolt Balogh & Ilyes Ferenc (nevazator) (Matrix – Ungaria)

Servicii/facilităţi oferite de către organizatori participanţilor:

 • Marcare traseu – 58km
 • Cronometrarea cu Chip – uri cu 5 timpi intermediari
 • Împreună cu partenerii i-Rewind este oferită concurenţilor o aplicatie prin care este creat un scurt film cu fiecare participant. Acest film poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale: http://pe.irewind.com.
 • Tricouri galbene “Top100” – oferite celor mai buni 100 concurenţi
 • Medalii turnate in metal “Top500” – oferite primilor 500 concurenţi
 • Aplicaţia facebook “Prima Evadare”
 • Serviciu de notificare rezultat prin SMS
 • Masaj japonez Yumeiho
 • O porţie de paste-orez la finalul cursei
 • Medalie, Tricou si Diploma de Finisher
 • Servicii de transport concurent/bicicletă (din zona de Finish către zona de Start) – 20 autobuze RATB / 3 camioane.
 • Servicii de prim ajutor
 • Premii în valoare de 7.000 Eur
 • Tombolă
 • Spălătorie de biciclete Karcher
 • Categorii speciale: Companii, Cuplu, Family
 • Implicarea radioamatorilor la facilitarea comunicării între CP-uri în cazuri de urgență
 • Puncte de Service pe traseu;
 • Puncte de alimentare pe traseu;
 • Grupuri sanitare;
 • Închirierea si amenajarea zonelor de start, finish si alimentare
 • Închirierea a 2 elicoptere pentru filmari aeriene si monitorizarea cursei;
 • Garderoba – mașina specială destinată transportării obiectelor/ hainelor de la strat către finish
 • Filmul evenimentului

Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro. / http://youtube.com/primaevadare

Start-Prima-Evadare mic

IMPRESII PARTICIPANȚI:

Wouter Cleppe (ciclist profesionist din Belgia)
“Un concurs excelent! Imi pare foarte rau ca nu exista in Bulgaria competitii organizate la nivelul acesta.”

Igrisan Adrian (Trupa CARGO)
“A fost o atmosfera si o organizare incredibila!”

Filip Grigorescu
„Nu pot decât să-i felicit pe cei de la Nomad împreună cu Daniel Sardan, „vinovatul” acestei frumoase aventuri, care s-au întrecut pe ei înşişi şi de data aceasta, iar ideea cu tricourile galbene pentru primii 100 de finisheri mi s-a părut cireaşa de pe tort. Eu nu sunt genul pretenţios sau nemulţumit genetic şi chiar dacă au fost, probabil, mici neajunsuri, e greu să faci pe placul atâtor oameni. Rămân la părerea că este unul dintre cele mai fumoase, mai bine organizate şi mai accesibile concursuri din ţară, o cursă la care trebuie să fii prezent şi la care o să revin cu plăcere în fiecare an.”

Alexandru Lazarescu
”M-au surprins doua aspecte la aceasta competitie: organizarea in stil „nemtesc”, cu toate detaliile acoperite, pentru care imi exprim admiratia.Va multumesc!”

Tomas Ciprian-Cristian
“Sincere felicitari pentru organizare. Incepand de la inscriere si pana la finish. De apreciat atitudinea tuturor, zambetul pe buze, ajutorul oferit si toate cele. A fost prima editie pentru mine si m-am simtit foarte bine. Inca o data felicitari tuturor celor implicati. Bravo!”

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.