Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mihai Ungureanu – vernisaj la Tramvaiul 26

0

COD:PIN:0CCH10 la Tramvaiul 26

În perioada 15 iunie – 15 iulie 2018, Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, București) găzduiește expoziția artistului Mihai Ungureanu. Expoziția va fi vernisată vineri, ora 19:00, avându-l invitat pe artist, alături de Simona Vilău, curatorul expoziției.

Sculptorul Mihai Ungureanu expune într-un context literar-artistic cea mai recentă serie de lucrări, intitulată „COD:PIN:0CCH10”. El lucrează tehnici mixte, combină suprafețe plate cu obiecte tridimensionale și folosește materiale dintre cele mai diverse – print fotografic, tablă, rășină.

Temele sale sunt comic-absurde, iar personajele sunt simple, intens conturate și exacerbate într-un discurs clar și concis. Banalitatea consumismului este evidențiată prin materialele alese, violența publicității urbane apare personificată în inorogi transparenți sau compleuri sexi din tablă, iar mincinosul Pinocchio, în varianta sa pentru adulți, este un robot care răspunde la comenzi.

Seria discutată aici critică uniformizarea, rutina și conformismul. Deplânge cetățenii-furnicuțe ce clădesc mușuroiul progresului și lasă în urmă munți de gunoaie. Transformă himerele în totemuri și kitsch-ul în icoane. (Simona Vilău)

Mihai Ungureanu (n. 1976) a studiat la Departamentul de Sculptură din cadrul Universității de Arte din București, fiind absolvent de master în 2007. Personalitatea sa artistică este una discretă, dar constantă, artistul dedicându-se lucrului în atelier și cercetărilor personale. Participările sale în expoziții colective și în proiecte de scenografie și butaforie completează preocupările sale de laborator, pe care le-a prezentat în cinci expoziții personale, la Atelier 35 și Atelier 030202, spații de artă contemporană din București.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.