Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Miercuri la Takla, ediția a V-a. Despre bucătărie și literatură cu Vintilă Mihăilescu și Răzvan Exarhu

0

Miercuri la Takla: în ultima miercuri din fiecare lună, de la ora 18.00, vom discuta, alături de cititori pasionați, despre ceea ce rămâne după cititul cărților, despre bloguri și cărți, despre debuturi de succes, despre grupuri, școli și cenacluri literare.news-mlt-editia-5

Există cărți despre care se vorbește doar când apar, timp de câteva săptămâni sau luni, și altele care ne obsedează multă vreme, la care revenim iar și iar. Dincolo de lansări oficiale, de bibliografii și topuri, de premii sau critici, vrem să vorbim despre aceste cărți care ne pun pe gânduri. În ultima miercuri din fiecare lună, Librăria Humanitas Kretzulescu și Centrul „Tudor Vianu” (www.ciscer.ro) al Universității din București vă invită la un club de lectură inedit: o discuție liberă despre cărți, la care vor participa autori, universitari, cititori pasionați, oameni „cu nume” și oameni „în căutarea unui nume”. Dacă lansările vă aduc în atenție noutățile editoriale, iar lecturile publice vă dau ocazia întâlnirii directe cu autorii, clubul nostru vă oferă o panoramă a gândurilor de după lectură.

Ediția a V-a va avea loc miercuri, 27 septembrie, ora 18.00, când vă așteptăm la Librăria Humanitas Kretzulescu la o discuție pe tema „Făină cât cuprinde. Despre bucătărie și literatură”, alături de invitații noștri: Vintilă Mihăilescu (antropolog, profesor universitar) și Răzvan Exarhu (personalitate media, bucătar).

Cărțile propuse pentru dezbatere:

O delicatesă de Muriel Barbery (Editura Nemira)

Manuscrisul fanariot de Doina Ruști (Editura Polirom)

Carte de bucate boierești – 200 de rețete cercate de bucate, prăjituri și alte trebi gospodărești  de Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi (Editura Vremea)

Mănâncă, roagă-te, iubește de Elizabeth Gilbert (Editura Humanitas)

Moderatori: Oana Fotache și Magda Răduță, Centrul „Tudor Vianu”.

Magda Răduță este lector universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti. A publicat volumele „Nici mănuşi, nici milă“: Trei pamfletari interbelici (2013) și  „Îi urăsc, mă!“ O antologie a pamfletului. De la cronicarii munteni la Pamfil Șeicaru (2017) şi numeroase articole pe teme de istorie şi sociologie literară românească, în volume colective şi reviste de specialitate din România, Franţa şi Italia. A tradus din limba franceză din Jón Kalmann Stefánsson, André Gide, Sandrine Treiner, Salomon Malka, Martha Bibescu etc.

Oana Fotache este conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, unde predă cursuri de teoria literaturii și istoria ideilor literare. A publicat cărțile Divanul criticii. Discursuri asupra metodei în critica românească postbelică (2009) și Moșteniri intermitente. O altă istorie a teoriei literare (2013) și o serie de studii de specialitate în reviste academice și volume colective din România, Italia, Canada, SUA, Coreea de Sud.

Accesul este gratuit, pe baza unei înscrieri prin Eventbook. https://eventbook.ro/other/rezervari-miercuri-la-takla-5

Adresă de contact pentru feedback și propuneri de teme: miercurilatakla@gmail.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.