Miercuri, 20 mai, la ora 19.30 – spectacolul „SubPământ”

0

Valea Jiului după 1989″. Spectacolul se va juca în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015 la CENTRUL DE TEATRU EDUCAȚIONAL REPLIKA (Str. Lânăriei nr. 93-95, București).

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare.

SubPământ. Valea Jiului după 1989
De: Mihaela Michailov și David Schwartz
Cu: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban.
Scenografia: Adrian Cristea, muzica: Bogdan Burlăcianu, documentare: Vlad Petri

SubPamantValeaJiuluidupa1989

SubPământ. Valea Jiului după 1989 îşi propune să documenteze situaţia economică, viaţa şi munca minerilor în post-socialism. SubPământ este un proiect care reconstruieşte performativ poveştile de viaţă ale unor locuitori din zonă. Prezintă dificultăţile cu care se luptă personaje reale şi comunităţile din Valea Jiului, aflate la limita dintre supravieţuire, migraţie, dispariţie şi posibilă reconstrucţie. Spectacolul doreşte să revalorizeze poveştile, problemele şi culturile unor categorii sociale afectate decisiv de procesele violente ale tranziției românești.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional, care își propune să arhiveze și să dezbată istorii marginalizate. Tratează subiecte ignorate de sisteme deseori instrumentate politic, care își produc propriile narațiuni, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”. Povești personale ale celor pe care nu îi găsim în manuale, în conferințe și tratate, pentru că se află în afara scopurilor politice. Istoria lor contravine sistemului care adoptă istoria unică, „istoria de obediență” în fața puterii.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic este gratuită. Toate evenimentele includ discuții cu publicul.

Contact rezervări: Andrei Șerban (0728839007,andreiserbanmail@gmail.com), Katia Pascariu (0728072362,katia_pascariu@yahoo.com).

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României (www.eeagrants.orgwww.fonduri-diversitate.rowww.artapolitica.ro/platforma2015).

Parteneri: Noproductions, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educațonal REPLIKA, FCER-DASM – Căminul „Amalia și Șef Rabin dr. Moses Rosen”, Gazeta de Artă Politică.

Parteneri media: Şapte Seri, Observator cultural, CriticAtac, Think Outside the Box, Veioza Arte, SUB25, Liternet, Scena.ro, Green Report, Pandora’s.
Website: http://www.artapolitica.ro/platforma2015/
Facebook: Platforma de Teatru Politic 2015 (grup)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează