Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Micul Paris | Plimbare tematica: Cladiri si elemente Art Deco

0

Bucurestiul este un oras cu potential enorm si cu valoare arhitecturala incontestabila. Datorita acestui fapt ne-am propus sa aflam cat mai multe informatii despre istoria si arhitectura orasului nostru. Saptamana aceasta am ales arhitectura Art – Deco.

Stilul Art – Deco este foarte bine reprezentat in Bucuresti si se remarca printr-o combinatie de elemente inspirate dintr-o gama larga de surse care au furnizat acestui stil arhitectural motive si tehnici specifice.

Art – Deco a evoluat in perioada 1925 – 1937 si este caracterizat prin linii in zigzag si forme cubice, netede, utilizarea benzilor de culoare, a iluziei existentei stalpilor de rezistenta, motive vegetale si animaliere abstractizate, simboluri astrologice, sculptura in relief si sticlarie.

LumeBuna.ro, in cadrul proiectului Micul Paris, va invita sambata – 9 aprilie, ora 15:00, in Parcul Izvorul Rece, de unde vom merge sa studiem mai atent aceste detalii ale stilului Art – Deco, sa descoperim elemente unice (usi, ferestre, balcoane din fier forjat etc) si cladiri superbe cu povesti aparte.

Daca aveti informatii despre acest stil arhitectural sau despre cladiri reprezentative ale acestuia si doriti sa le impartasiti cu noi, sunteti binevenit fie pe email (lavinia.marica@lumebuna.ro), fie sambata la fata locului.

Pentru participare, va rog sa completati acest formular.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.