Micul Paris | Plimbare tematica: Cladiri si elemente Art Deco

0

Bucurestiul este un oras cu potential enorm si cu valoare arhitecturala incontestabila. Datorita acestui fapt ne-am propus sa aflam cat mai multe informatii despre istoria si arhitectura orasului nostru. Saptamana aceasta am ales arhitectura Art – Deco.

Stilul Art – Deco este foarte bine reprezentat in Bucuresti si se remarca printr-o combinatie de elemente inspirate dintr-o gama larga de surse care au furnizat acestui stil arhitectural motive si tehnici specifice.

Art – Deco a evoluat in perioada 1925 – 1937 si este caracterizat prin linii in zigzag si forme cubice, netede, utilizarea benzilor de culoare, a iluziei existentei stalpilor de rezistenta, motive vegetale si animaliere abstractizate, simboluri astrologice, sculptura in relief si sticlarie.

LumeBuna.ro, in cadrul proiectului Micul Paris, va invita sambata – 9 aprilie, ora 15:00, in Parcul Izvorul Rece, de unde vom merge sa studiem mai atent aceste detalii ale stilului Art – Deco, sa descoperim elemente unice (usi, ferestre, balcoane din fier forjat etc) si cladiri superbe cu povesti aparte.

Daca aveti informatii despre acest stil arhitectural sau despre cladiri reprezentative ale acestuia si doriti sa le impartasiti cu noi, sunteti binevenit fie pe email (lavinia.marica@lumebuna.ro), fie sambata la fata locului.

Pentru participare, va rog sa completati acest formular.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează